Ana SayfaDizilerEkranlardaki Müge Anlı Tarzı Realite Programları

İlgili Postlar

Ekranlardaki Müge Anlı Tarzı Realite Programları

Müge Anlı tarzı realite programları, TV ekranlarının gündüz kuşağında, izleyicilerin en çok tercih ettiği yayınlar arasında bulunuyor. Cinayetlerin aydınlatıldığı, suçlu ve kayıp insanların aranıp bulunduğu bu programların, izlenme oranları da epeyce yüksek. Hal böyle olunca bu sezon; benzer konulu yapımlar, hemen hemen her TV kanalında, izleyicilere birçok alternatif de sunmaya başladı.

TV ekranlarında, gündüz kuşağı yayın akışında bilindiği üzere; dizi filmler, sağlık-kadın-magazin programları ve Müge Anlı tarzı realite programları yer alıyor. Bu program listesinden, 2017-2018 yayın dönemiyle izdivaç programlarının RTÜK tarafından kaldırılması; TV kanallarını, yüksek reyting alabilecek başka formattaki yapımların arayışına itti. Bu arayışta çareyi; suçlu ve kayıp arama, küsleri barıştırma konulu Reality Şovlarda bulan TV kanalları, yeni sezonda bu tarz programlara daha çok yer verdi.

Ülkemizin televizyon tarihinde, suçlu ve kayıp bulma konulu Reality Şov Programları ilk kez, Flash TV’de Yalçın Çakır tarafından hazırlanıp sunuldu. Namı diğer Yalçın Abi gerek araştırmacılığı ve dobra üslubuyla gerekse program videolarıyla, sosyal medyada bir dönemin fenomeni olmuştu. Son yıllarda yerini Müge Anlı’ya bırakmış olsa da bu yıl şubat-haziran ayları arasında, Beyaz TV’de “Yalçın Abi” adlı programıyla, yayın hayatına devam etti. Bu yeni sezonda ise ekranlarda tekrar görünmedi.

Geçtiğimiz eylül ayında, 10. Sezonunu açan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programı, 2008 yılından beri, ekranların en istikrarlı realite programı olarak popülerliğini sürdürüyor.  Benzer alternatifleri arasında iddialı rakipleri olsa da reyting bakımından Müge Anlı’nın tahtına henüz oturmuş değiller.

[irp]

Bu sezon itibariyle; TV kanallarında çok fazla realite programı sunulması, izleyicilerde seçim yapmayı zorlaştırsa da bu şovların bazıları, reytinglere yenildi ve yayından kaldırıldı. Şu an hala yayında olan Müge Anlı tarzı realite programları ve yayından kaldırılan şovlardan seçtiklerimiz ise işte sizlerle…

Seda ve Uğur’la

Seda Sayan ve Uğur Arslan, Show TV’de sundukları “Evleneceksen Gel” programının yerine; yeni sezonda, suçlu ve kayıp arama içerikli TV yapımıyla ekranlardaki yerlerini aldılar. 11 Eylül’den beri, hafta içi her gün 15.00’da yayınlanan Seda ve Uğur’la programı, izleyici oranında da iddialı devam ediyor. 16 Kasım 2017 tarihli Reyting sonuçlarına göre Seda ve Uğur’la, Müge Anlı’dan sonra en çok izlenilen reality şov programı oldu.

Gerçeğin Peşinde

Serap Ezgü-Paköz’ün sunduğu reality programı “Gerçeğin Peşinde” bu yıl, 29 Mayıs’ta TV8’in gündüz kuşağında izleyicilere merhaba dedi. Sevilen TV programlarının çoğu, bu dönemde tatile girerken; “Gerçeğin Peşinde” programı uygun zamanlama ile iyi bir başlangıç yaptı. İzleyici kitlesiyle, bu sezon ilk kez yayınlanan birçok yeni yapıma karşı 1-0 önde başlayan TV programı, şu an “Müge Anlı ile Tatlı Sert”in 2. büyük rakibi durumunda.

Balçiçek İlter ile Olay Yeri

Haber ve açık oturum programlarından tanıdığımız ünlü sunucu ve gazeteci Balçiçek İlter; 4 Eylül’den beri Star TV’de yayınlanan “Olay Yeri” adlı realite programıyla bu sezon, faili meçhul cinayetleri aydınlatıyor. “Zuhal Topal’la İzdivaç” programının yerine yayınlanan bu yapım, Serap Ezgü’nün “Gerçeğin Peşinde” programıyla aynı saatte sunuluyor. “Olay Yeri” 16 Kasım 2017 Reyting verilerine göre; en çok izlenilen 4. reality şov programı olarak yayın hayatına halen devam ediyor.

İnci Ertuğrul ile Kaybolan Çiçekler

Başarılı sunucu İnci Ertuğrul tarafında sunulan “Kaybolan Çiçekler” programı, bu yıl ocak ayında FOX TV’de başladı. Temmuz ayında yeni sezonunu açan reality şov programı, içerik olarak sadece kayıp arıyor. “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programına rakip olarak aynı saatlerde yayınlanan “Kaybolan Çiçekler” 16 Kasım 2017 Reyting sonuçlarına göre; en çok izlenilen benzer içerikteki 5. reality şovdan birisi olarak yerini aldı.

Lerzan’la Yalnız Değilsin

Şarkıcı Lerzan Mutlu’nun sunduğu reality şov programı, bu sezon Beyaz TV’de yayınlanmaya başladı. İçerik olarak; kayıp bulma, küsleri barıştırma ve yardıma muhtaç kişileri bildirme konularıyla izleyicilere sunuluyor.

 

Reytinglere Yenilen Müge Anlı Tarzı Realite Programları

 

Seda Akgül ile Her Şey Gerçek

FOX TV’de, Seda Akgül tarafından sunulan “Her Şey Gerçek” programı hafta içi “İnci Ertuğrul ile Kaybolan Çiçekler” programının hemen ardından izleyicilere sunulmaya başlanmıştı. Suçlu ve kayıp arama içerikli show programı, reytinglere yenilerek 10. Bölümünden sonra ekranlara veda etti.

Lütfiye Pekcan ile Yaşamdan Hikayeler

Gerçeğin Peşinde” programı ile aynı tarihte TV8’de başlayan ve sabah saatlerinde yayınlanan “Lütfiye Pekcan ile Yaşamdan Hikayeler” adlı kayıp bulma konulu realite programı, reytinglere yenildi ve 2 Ekim 2017’de yayından kaldırıldı.

Hayatın Penceresinden

Ünlü gazeteci ve haberci Yasemin Bozkurt’un sunduğu “Hayatın Penceresinden” programı da uzun bir denemeden sonra Kanal D’de istenilen hedefi karşılayamayan reality şovlardan oldu. Asuman Dabak’ın “Gel Barışalım” programından sonra kanal yönetimi “Asuman Dabak’la Hayat” adlı kayıp arama ve küsleri barıştırma içerikli reality şov ile yayın hayatına bir müddet daha devam etti. Program içeriğine; cinayet suçlusu arama teması da eklenmek istenince, Asuman Dabak ile yollar ayrıldı. Yerine, yeni formatta ve isimde başlayan Yasemin Bozkurt ile “Hayatın Penceresinden” programı, 4 eylülde izleyicilere sunulmaya başlamıştı. “Müge Anlı ile Tatlı Sert” ve “İnci Ertuğrul ile Kaybolan Çiçekler” programlarıyla aynı saatte rakip olarak yayınlanan program, reyting sonuçlarında ilk yüz program içerisine giremedi. Bu nedenle; 29 eylülde, 20. bölümüyle ekranlara veda etti.

Müge Anlı kimdir?

Lerzan Mutlu kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler