Ana SayfaYaşamEkmekle yiyen şifayı buluyor!

İlgili Postlar

Ekmekle yiyen şifayı buluyor!

Bugünden sonra çok konuşulacak bir besin! Hemoroide şifa oluyor! Ufak ufak parçalar halinde ekmeğin içine koyup yiyorlar… Cilt hastalıklarına, saç dökülesine ve daha pek çok şeye iyi gelen bu ürün ne ve nerede satılıyor, kim nasıl buldu? Gelin tüm bu sorulara haberimizde yanıt arayalım.

Nerede bulundu?

Manisa’nın Spil Dağı ve çevresindeki dağlık alanda canlı şekilde yakalanan bozyörük yılanlarının derisi şifa kaynağı olarak büyük ilgi görüyor.Bir zamanlar büyü bozma için toplanan yılan derileri şimdi basur tedavisi ve cilt hastalıklarında kullanılırken, saç çıkarmaya da yardımcı olduğuna inanılıyor. Duyanlar aktara rağbet gösteriyor!

Özel toplayıcılar tarafından…

Manisa’da bir aktar tarafından satılan, kelliğe, hemoroide ve cilt hastalıklarına iyi geldiğine inanılan yılan derileri ilgi görüyor. Özel toplayıcılar tarafından haziran ve temmuz aylarında toplanan bozyörük yılanları, derilerini bırakmasının ardından hiç bozulmamış şekilde aktara getiriliyor. Şehzadeler ilçesindeki bir aktarda özel şekilde korunan yılan derileri, şifa olduğuna inanan insanlar tarafından büyük rağbet görüyor.

Mucizesi saymakla bitmiyor, Saçta çıkartıyor..!

Yılan derilerini alternatif olarak isteyenlere sattığını belirten aktar Halil Gürcan, “Bu yılan derileri özel olarak toplanılıyor. Doğada yakaladığımız yılanların derilerini çıkarmasını bekliyoruz.

 Saç dökülmesinde işe yarıyor!

Bütün olarak yakıp, külünü vazelinle birlikte kel olan bölgeye sürüldüğünde zaman saç çıkarır.

Hemoroid (basur) için ufak ufak parçalar halinde ekmeğin içine konulup yenilir.

Cilt ve deri hastalıklarına da faydalı!

Cilt hastalıklarında cilde sürülür. Özel toplayıcılarımız haziran ve temmuz aylarında toplamaya gidiyorlar. Yılan derisini hiç bozmadan bize getiriyorlar. Bunu herkes almıyor, sadece bilenler alıyor” ifadelerini kullanarak yaralarından bahsetti.

Bilinmeyen yabancı ürünlere uyarı!

İnternet üzerinden satılan ürünler hakkında uyaran Gürcan, “İnsanlar şifa ararken hasta olmasın. Her bitki her hastalığa iyi gelmez. Şifa ararken dikkatli olunmalı. İnternette ve televizyonlarda reklamı yapılan sahte ürünlerden sakının. Bazı bitkiler var, buruna damlattığın zaman beyni akıtıyor. Birçok insan bundan hayatını kaybetti. Kesinlikle satmıyorum, tavsiye etmiyorum. Bilmeden hiçbir ürünü kullanmamak gerekiyor” diye konuştu.

Manisa’da 60 yıllık aktar Halil Gürcan’ın dükkanında kavanozlar içindeki yılan gömlekleri, görenlerin hem ilgisini çekti hemde şifa olacak umuduyla aktara büyük rağbet gösteriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler