Ana SayfaDedikoduEce Seçkin: Önce İnanmadım...

İlgili Postlar

Ece Seçkin: Önce İnanmadım…

Şarkıcı Ece Seçkin, Kral Pop Radyo’da yayınlanan “Özgür Aras’la Baş Başa” programına konuk oldu. Geçtiğimiz günlerde Twitter’da bir öğretmenin kendisinin boyu üzerinden Rojin isimli öğrencisine yaptığı göndermeye tepki gösteren ünlü popçu, sosyal medyada çok konuşulan mesajı hakkında açıklama yaparken, hakkında bilinmeyenleri de anlattı.

“Başak Burcuyum”

Takıntıları olduğunu itiraf eden Ece Seçkin, en büyük takıntısının temizlik olduğunu söyledi: Özellikle kendi alanım. Onun dışında da temizlikle alakalı takıntılarım var. Saç ve kıl görmeye tahammüllüm yok; lavaboda, yerde falan. Bunlar beni hayatta en çok delirten şeyler. İşimle ilgili de takıntılarım var. Başak burcuyum, başak deliliği de var üzerimde.

“Annem Bile bana Şaşırıyor”

Kendisini ‘zır deli’ diye tanımlayan şarkıcı, “Her şeyim zır deli, hiçbir şeyim normal değil. Mesela ne zaman ne yapacağımı asla kestiremezsiniz. Beni çok uzun seneler de tanısan kestiremezsin. Annem bile bana şaşırıyor” dedi.

 “Hızlı Tüketime Ayak Uydurmak Çok Zor”

‘Sen Hala Ordasın’ ve ‘Güzelim’ isimli single çalışmalarını yaz aylarında müzikseverlerle buluşturan popçu, “Her şey değişiyor, çağ değişiyor. Yeniye ayak uydurma çağındayız. Tüketim inanılmaz hızlı, bu hızlı tüketime ayak uydurmak bizler içinde zor. Öncelikle buna ayak uydurmaya çalışıyorum. Eskiden yılda bir tane single yapardık, bir yıl boyunca o single dinlenirdi. Şu an öyle bir şansımız yok. Eğer yeniye ve değişim çağına ayak uydurmak istiyorsak biraz daha hızlı üretime geçmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“Çocukken Hayalini Kurduğum Yerdeyim”

Çocukluk hayalinin ne olduğunu anlatan Seçkin, “Bugün burada, bu sahnede, etrafında bir sürü insanın dolaştığı, şatafatlı kıyafetler giyen, saçları başları yapılan… Geçen gün makeup artistine şöyle bir laf söyledim; ‘Düşünebiliyor musun? Hep şey hayal ederdim. Starları gördüğümde kendi özel makeup artistleri var. Onlarla geziyorlar. Makeup artistleri de ünlü. Çocukken hep bunu düşünürdüm bu nasıl bir his? Orada olmak ne hissettirir’. Şu an çok şükür ki oradayım. Ekibimde ki herkes için söylüyorum. En iyi isimlerle çalışıyorum. Sahnedeyim. Benim tek bir hayalim vardı, o da buydu. Hayata karşı şükran doluyum” şeklinde konuştu.

“Herkesin Kafasına Göre Müzik Yaptığı Bir Dönemdeyiz”

31 yaşındaki şarkıcı, Türk pop müziği hakkında ki düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Gerçekten çok karışık. Bundan 15-20 sene önce televizyon kültürü vardı. Bir şarkının tuttuğunu nereden anlardık? Televizyonda bir şarkı çok çıkıyorsa o şarkı bizim için tutmuş demekti. Şimdi tüketim mecrası çok fazla, içerik çok fazla. Arabesk de pop sayılıyor, rap de pop sayılıyor. O yüzden şu an karmakarışık. ‘Bu senin için kötü bir şey mi?’ dersen, benim için değil. Çünkü artık bir anda kötü ve iyinin aslında ayırt edildiği ince çizgide, bir yandan da aslında herkesin kafasına göre müzik yaptığı bir dönemdeyiz. Eskiden çıkan bir hit yapma haritası artık tamamen yıkıldı. Aynı jenarasyonda olduğum kadın star arkadaşlarım İrem Derici, Simge, Aleyna Tilki, Derya Uluğ, Merve Özbey hepsi gerçek müzisyenler. Bizim jenerasyonumuzdaki herkesin kendine has nokta atışı olduğu ve bir numara olduğu yeri var. Bence benim olayım da sahnedeki repertuvarımla alakalı olabilir. Bunu ‘Daha iyiyim, bir numarayım’ olarak söylemiyorum. Fark olarak söylüyorum. Birkaç dil birden yabancı şarkı seslendiriyorum. Bunu da bir farkım olarak söyleyebilirim.

“Hayalini Tercih Etme Lüksü Olan Bir İnsanım”

Ece Seçkin, “Hukukçu olmak varken popçu olmak?” sorusuna, “Tabii ki popçu olmak. Çünkü hukuk alanında ilerleseydim bugün popta olduğum kadar başarılı bir avukat olabilir miydim, bundan emin değilim. Popta olduğum kadar hırslı olur muydum, onu da bilmiyorum. Ben hayalini tercih eden, etme lüksü olan şanslı insanlardan biriydim. Sahne her şeyden daha ağır basıyor” yanıtını verdi.

Ece Seçkin: Önce İnanmadım…

Sosyal medyayı çok iyi kullanan isimler arasında yer alan popçu, “Sosyal medya olmasaydı ne yapardın?” sorusunu, “Sosyal medya olmasaydı belki de keyfim daha yerinde olurdu. Aslında sosyal medyayı iyi kullanıyor olmamın sebebi benim yeniliğe ve yenilikçiliğe rahat ayak uyduruyor olmak. Sosyal medya olmasaydı belki de daha güzel olurdu. Bundan 50 sene önce bugünki konumunda olan birisi olsam, keşke bir hayranım Instagram’a atmak için değil de gerçekten hatıra olsun diye benimle analog bir makineyle fotoğraf çektirse. O zaman bambaşka olurdu. O yüzden Instagram olmasaydı da hiçbir şey olmazdı” şeklinde cevapladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler