Ana SayfaKimdirDua Lipa kimdir?

İlgili Postlar

Dua Lipa kimdir?

Dünyaca ünlü şarkıcı Dua Lipa kimdir? Kaç yaşında doğdu? İşte şarkıcıyla ilgili detaylar.

Genç yaşında söylediği şarkılarla adını duyurmayı başaran Dua Lipa, tercih ettiği kıyafetlerden açıklamalarına kadar her zaman ilgi odağı olmayı başarıyor.


Bugün Doğan Ünlüler

Dua Lipa kimdir, ne zaman doğdu?

Dünyaca ünlü güzel isim 22 Ağustos 1995 doğumlu. Genç yaşta yıldızı parlayan oyuncu Kosovalı Arnavut bir ailenin kızı.

Dua Lipa müzik kariyeri

Çok küçük yaştan itibaren müziğe olan ilgisi nedeniyle bu alana yönelen Dua Lipa, 14 yaşında YouTube üzerinden yapmaya başladığı çalışmalarla birlikte müziğe daha fazla ilgi duymaya başladı. Bir dönem Sylvia Young Tiyatro Okulu’nda eğitim alarak kendini bu alanda da geliştiren Dua Lipa, çok geçmeyen ilk single ile piyasada yer aldı.

Dua Lipa projeleri neler?

Oyuncu ilk tek şarkısını 2015 yılında çıkardı. Yerel dilde Aşk anlamına gelen şarkısıyla büyük beğeni toplayan oyuncu, hayatıyla dahi belgesellere konu oldu. 2016 yılında See in Blue adı verilen bir belgeselde Dua Lipa’nın farklı ve hızlı yaşamı konu oldu.

Dua Lipa albümleri ve başarıları

Şarkıcının ilk albüm çalışması ise 2 Haziran 2017’deydi. Bu yıl itibari ile İngiltere’yi sallamayı başaran şarkıcı, pek çok ödülü de almayı başardı. British Woman Solo Artist ve British Breakthrough Act olarak iki farklı ödülü genç yaşında almayı başaran şarkıcı, böylece başarısını perçinledi. Şarkıcı çoğu Avrupa listesişnde dahi bir numaraya yerleşmeyi başardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler