Ana SayfaÜnlülerDoğum Anını Paylaşan Ayşecan Tatari 'ye Eleştiri Yağdı

İlgili Postlar

Doğum Anını Paylaşan Ayşecan Tatari ‘ye Eleştiri Yağdı

Çocuklar Duymasın dizisinde canlandırdığı ‘Duygu’ karakteriyle tanınan Ayşecan Tatari, kızı Müjgan’ın 40’ında doğum pozunu paylaştı. Tatari’nin doğum pozuna beğenilerin yanı sıra eleştirilerde geldi. Gelen eleştirilere ise kendisi gibi oyuncu olan eşi Edip Tepeli sessiz kalmadı. Detaylar haberimizin devamında…

Ayşecan Tatari Kimdir?

Edip Tepeli kimdir?

Yaşam Hürriyetine Müdahale

Tatari’nin paylaştığı fotoğrafa bir takipçisi “Yani duygusal birşeyler yazdınız diye bu görüntüyü normalleştiremezsiniz kusura bakmayın ama keşfetteydi o yüzden geldim yazdım size merakımdan ya da tanıdığımdan değil yani bu kadar açık ve özel bir anı neden insan milyonlarla paylaşır yanlış çok yanlış” yazdı.

Tatari’ye gelen kötü yorumlara sessiz kalamayan eşi Edip Tepeli ise kötü yorum yazanlara şu şekilde yanıt verdi;

Yorumunuzun kendisinden başka utanacak bir şey yok.”
“Doğal olan bir şey nasıl anormal olarak değerlendirilir, vallahi delireceğim.”
“Kötü niyetli insanlar ‘ne der, nasıl bakar’ gibi sebeplerle kendimize otosansür uygulamayalım.”
“Bunun gizlenmesi gereken bir durum olduğunu düşünmüyorum. Anlaşılması gereken ‘Şunu niye paylaştın?’ sorusu. Bu, yaşam hürriyetine müdahaledir.”

aysecan-tatari

Ayşecan Tatari ‘nin Duygusal Paylaşımı

Suda doğum yaptığı paylaşan Tatari, o anki duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Bu fotoğrafı koyacağımı düşünmemiştim. Doğum hikayemdeki bütün kadınların olduğu bir tane koyarım diyordum; dördümüzün olduğu… Doktorum Şermin hanım, Müjgân’ın ebesi Setenay, ben ve tabi doulam Pelin. Doğumhanenin kapısında yan yana verilmiş bir zafer pozu.

Öyle bir fotoğrafımız yok, doğumhaneye de inmedik hiç ama zaten bu süreçte emin olduğum tek şey, doğum, siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir.

Önce Pelin, ilk o eklendi hikayemize, 20’li haftalarımızda tanıştık Bodrum’da, 30’lu haftalarda eğitimlere başlamak üzere sözleştik ve bu esnada da birlikte yoga yaptık haftada iki gün.

“Doula” kelimesinin eski Yunancada sözlük karşılığı, köle kadın demekmiş. Sevmiyorum bu manasını. Şimdi karşılığı “doğum destekçisi” ki bu da yetersiz bir tanım. Daha doğrusu bence: Tıbbi olarak size hiçbir müdahale bulunmayan ve o an sizin neye ihtiyacınız varsa, sizin için o olan.

Şimdi Pelin’e sorsanız, bütün iyi doulalar gibi, doğum için aslında bir doulanın şart olmadığını, insanın sadece bedenine ve bebeğine güvenmesi gerektiğini ve her kadının içinde bu gücün olduğunu söyleyecektir. Ben size diyorum ki; Şart!

Evet yine siz doğuruyorsunuz ama bedenine ve bebeğine güvenmek için o yolu bir bilenle yürümek şart çünkü aslında tam da bilmiyoruz süreci, ihtimalleri, işleyişi. Yine Pelin reddedecektir ama o olmasa böyle bir doğum hikayem olmayabilirdi….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler