Ana SayfaÜnlülerDoğukan Manço, Barış Mançoyla İlgili Şaşırtan Gerçeği Açıkladı!

İlgili Postlar

Doğukan Manço, Barış Mançoyla İlgili Şaşırtan Gerçeği Açıkladı!

Dünyaca ünlü merhum sanatçımız Barış Manço’nun büyük oğlu Doğukan Manço bir program esnasında babasıyla alakalı büyük bir gerçeğin ne olduğunu açıkladı. Babası Barış Manço’nun hayatından kesitler ve hatıralar da anlatan genç sanatçı Doğukan Manço ve çarpıcı açıklamaları Haberimizde..

Doğukan Manço’dan Barış Manço Şarkıları!

Doğukan Manço, Barış Mançoyla İlgili Şaşırtan Gerçeği Açıkladı!

Doğukan Manço, babası Barış Manço’nun dört isminin olduğunu söyleyince herkes şaşırdı. Beş dili ana dili gibi konuşan ve başka dilleri de bilen babası Barış Manço’nun, “En güzel dil hangisidir?” sorusuna verdiği , “En güzel dil tatlı dil” cevabının sanatçının yaşam felsefesini özetleyen iki kelime olduğunu ifade eden Doğukan Manço, babasının tam adını açıkladı!..

Genç şarkıcı Doğukan Manço, Youtube’da Barış Manço’nun asıl ismi başlıklı bir video yayınladı. Babasının aslında birden fazla ismi olduğunu söyleyen Manço, o isimler neden, nasıl konulduğunu anlattı:

Doğukan Manço kimdir?

5.5 Kilo Doğunca 

“II. Dünya Savaşı sırasında amcam dünyaya geliyor, gündeme yönelik olarak ‘Savaş’ ismi konuluyor. Yıllar sonra insanlar artık barış özlemiyle savaşın bitmesini beklerken babam doğuyor. Babamın ilk ismi ‘Mehmet’, dedesi Mehmet Abdi Manço’dan geliyor. Halam İnci Manço’dan dinlediğim kadarıyla; 1942’de kuzenleri Yusuf Ulcay vefat etmiş, 1943’te babam doğmuş………

Barış Manço Kimdir?

……Onu da anmak üzere babamın ismine ‘Yusuf’ eklenmiş. Bu kadarla da kalmamış. 5.5 kiloya yakın doğduğu için hastanede hemşireler ‘Bunun adı Tosun olsun’ demişler. Ve ismi kayıtlara ‘Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço  olarak geçmiş…..

Tosun Yusuf

….1954’te ortaokula geçiş sınavına girerken nüfus müdürlüğüne gidip ‘Tosun Yusuf’ ismini çıkartmışlar.”

Anadolu rock ve pop müziğin önde gelen isimlerinden, besteci, söz yazarı, TV programcısı ve Türkiye’de pek çok yeniliğin öncüsü Barış Manço doğum gününde de unutulmadı.

Barış Manço Mezarı Başında Anıldı!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler