Ana SayfaKimdirDoğan Ür Kimdir?

İlgili Postlar

Doğan Ür Kimdir?

Ünlü İllüstratör, çizer vee müzisyen olan Doğan Ür Kimdir? Doğan Ür Ne Zaman Doğdu? Doğan Ür Nerede Doğdu? Doğan Ür Kaç Yaşında? Doğan Ür Aslen Nereli? Doğan Ür Hangi Burç? Doğan Ür hakkında merak edilen tüm bilgiler Kimdir yazımızda. İşte Doğan Ür…

Doğan Ür Ne Zaman Doğdu? Doğan Ür Nerede Doğdu? Doğan Ür Kaç Yaşında? Doğan Ür Aslen Nereli? Doğan Ür Hangi Burç?

1964 yılında İstanbul’da doğan Doğan Ür, Aslen İstanbullu olarak biliniyor ve şu an 56 yaşındadır…

Doğan Ür Kimdir?

Çocuk yaşlarda başladığı resimli roman ve öykü çalışmalarını bazı arkadaşlarını da öykülerinde çizip oynatarak geliştiren Doğan Ür, 1982 -1987 yılları arasında Mimar Sinan üniversitesi Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik bölümünden başarıyla mezun oldu. Okul yıllarında A&D reklam ajansında çalıştıktan sonra Blue Jean dergisinde illüstratör olarak meslek hayatına devam eden Doğan Ür, daha sonra serbest olarak çalışmaya başlar. 

Doğan Ür, çeşitli reklam ajanslarına illüstrasyon ve film afişi, Atlas dergisi, National Geographic, Mobidik, Gezi ve Tempo dergilerine de çok sayıda tarihi ve arkeolojik illüstrasyon ve harita çalışmaları yaptı ve sanatçı sonunda istikrarlı başarısıyla Truva savaşı illüstrasyonu 2004 yılında National Geographic dergisinde kapak oldu.

Doğan Ür’ ün 2006 yılında HP firması için gerçekleştirdiği illüstrasyon çalışmaları konsepti ile beraber firma bünyesinde dünyada yılın işi seçildi. Ayrıca birçok çizgi roman çalışması Almanya da Schwer Metall, Tempo, RR çizgi roman, Mobidik dergilerinde yayınlanmıştır…

On parmağında on marifeti olan Doğan Ür’ ün, fotoğraf sanatçısı ve tarihçi Arif Aşçı’nın gerçekleştirdiği İpek yolu belgeseli için hazırladığı harita illüstrasyonu, Seramik üzerine basılarak Çankaya Cumhurbaşkanlığı Müzesi’ne konuldu.

Doğan Ür, 2004 yılında tanıştığı müzisyen Yusuf İslam (Cat Stevens) ile başladığı dostluğunu, öykü ve senaryosu Yusuf İslam’a ait olan Moonshadow müzikalinin illüstrasyonlarını yaparak sürdürdü.

Doğan Ür ‘ün Hazırladığı Ve Yer Aldığı Projeleri;

  • Yusuf İslam’ın official web sitesi ve 2006 yılında çıkan An Other Cup ile 2009 yılında çıkan Road Singer albümleri için çok sayıda illüstrasyon çalışmaları da yaptı.
  • Yusuf islam’ın oğlu Muhammed İslam (Yoriyos)’ın albümü Bury My Heart At Wounded Knee için kapak illüstrasyonu yaptı.
  • 2009 yılının aralık ayında Londra, The Royal Albert Hall konser salonunda Yusuf İslam konserinin sahne arkası illüstrasyonlarını yaptı.
  • 2012 yılının 31 Mayısında Avustralya’nın Melbourne şehrinde sahnelenmeye başlayan Moonshadow müzikalinin sahne illüstrasyonlarını hazırladı.
  • 2020 yılında (Cat Stevens) Yusuf İslam’ın hayatının anlatıldığı, çizimlerini Yusuf İslamın yaptığı, boyamalarını ise kendisinin üstlendiği 43 parçalık bir illüstrasyon serisi çalıştı.
  • Yine bu yıl içinde yayınlanan Tea for Tillerman 2 albümünün kapak renklemesini de yaptı.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler