Ana SayfaKimdirKıvanç Öner Kimdir?

İlgili Postlar

Kıvanç Öner Kimdir?

Türk gitar virtüözü olan Kıvanç Öner Kimdir? Kıvanç Öner Kaç Yaşında? Kıvanç Öner Nerede Doğdu? Kıvanç Öner Ne Zaman Doğdu? Kıvanç Öner Aslen Nereli? Kıvanç Öner Hangi Burç? Kıvanç Öner hakkında merak edilen her şey Kimdir yazımızda. İşte Kıvanç Öner…

Kıvanç Öner Kaç Yaşında? Kıvanç Öner Nerede Doğdu? Kıvanç Öner Ne Zaman Doğdu?

22 Aralık 1974 tarihinde İstanbulda doğan Kıvanç Öner, 46 yaşındadır.

Kıvanç Öner Aslen Nereli? Kıvanç Öner Hangi Burç?

Aslen İstanbullu olan Kıvanç Öner, Oğlak burcudur.

Kıvanç Öner Kimdir?

Kıvanç Öner’in müzik yolculuğu ilkokul yıllarına dayanıyor. TRT İstanbul Çocuk Korosu’nda yer alan Kıvanç Öner, Akdeniz müziğine olan ilgisi lise yıllarında Flamenko gitarla tanışmasına vesile oldu ve ilk bestelerini yaptı. Üniversite eğitimi için gittiği ABD’de hayranı olduğu Gipsy Kings grubu ile yolları kesişen Kıvanç Öner, Reyes ailesiyle kurduğu yakın dostluk sayesinde onlarla yaz turneleri kapsamında birçok eyaleti dolaşıp, birlikte müzik yapma fırsatı buldu.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra aldığı iş teklifiyle ABD’de kalan Kıvanç Öner, siyasi skandallarla zihinlere kazınan Watergate Hotel’de çalışmaya başladı. Bunun yanı sıra (Flamenko gitarın İspanya dışındaki en iyi isimlerinden biri sayılan) Ricardo Marlow’la kurdukları Rumba-Flamenko Duo’suyla başkent Washington D.C’nin önde gelen mekanlarında insanlara Akdeniz müziğini dinlettiler.

Aralarında Bill-Hillary Clinton, Michael Jordan gibi ünlülerin de olduğu geniş bir dinleyici kitlesine bu müziği çaldılar. R&K, 2002 yılında Azul y Blanco isimli enstrümantal albümü hazırladı. Dijital platformların yaygın olmadığı o yıllarda başarılı bir satış grafiği yakalayan bu albümden bir yıl sonra, Kıvanç Öner Türkiye’de yayınlamayı hedeflediği ilk solo albümü olan ‘Yurdum ve Sen’i hazırladı. Albümde söz ve müziği kendisine ait olan 11 şarkı vardı. Prodüktörlüğü Volkan Başaran tarafından yapılan albümün yayınlanması Kıvanç Öner’in yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı iptal oldu.

Uzun bir tedavi sürecinden sonra iyileşen Kıvanç Öner, sahnenin arka planında kalmayı tercih etti ve 2008 yılında konser organizasyon şirketi Andromeda Production’ı kurdu. Reyes Ailesi’nin yeni nesil üyelerini ilk defa bir araya getiren Kıvanç Öner, çeşitli ülkelerde yüzden fazla konser organizasyonuna imza attı. 2010 yılında Türkiye’ye dönen Kıvanç Öner, 2020 yılı Mart ayında ülkemizi de etkisi altına alan pandemi sürecine kadar geçen zaman zarfında turizmle uğraştı.

İzolasyon sürecinde evden hiç çıkmayan Kıvanç Öner, ‘İzole’ isimli şarkıyı yazarak kendini bir anda yeniden müzik hayatının içinde buldu. Şu sıralar daha önceki şarkılarının güncel versiyonlarını hazırlamakla uğraşıyor…

Kıvanç Öner’ in Eserleri;

  • İzole -2020
  • Yürek – 2021
  • Adalarda
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler