Ana SayfaKimdirDerya Baykal Kimdir?

İlgili Postlar

Derya Baykal Kimdir?

Derya Baykal kimdir?  oyuncu aynı zamanda bir çok kanalda sunuculuk yaparak akıllara Derya abla olarak yer edinen Derya Baykal kimdir? Hakkında merak edilenler haberimizde…

 Derya Baykal aslen nereli? Derya Baykal şuan kaç yaşında? Derya Baykal hangi burç?

Derya Baykal aslen Gresunludur   Derya Baykal şuan 61 yaşında olan sunucu terazi burcudur.

Derya Baykal Kimdir?

Yaptığı kadın programlarıyla aklımızda yer edinmiş sanatçı Derya Baykal 21 Ekim 1957 tarihinde Giresun’da dünyaya gelmiştir.Kova burcu olan Derya Baykal 1.67 boyundadır. Ablası da tiyatro sanatçısıdır. Tiyatroya Ankara Devlet Konservatuarında başlamıştır.

Konservatuarda öğrenciyken TRT Ankara radyosunda çalışmaya başlamıştır. Radyo tiyatrosu ve çocuklar için programlar yapmıştır. Derya Baykal radyodaki görevinden ayrılıp tekrar Ankara Devlet Tiyatrosuna gelmiş tiyatroya devam etmiştir.

Derya Baykal’ın hangi kızı evleniyor?

O sırada Levent Baykal ile evlenen sanatçının bu evlilikten bir oğlu olmuştur. Devlet tiyatrosunda yaklaşık 10 yıl görev aldıktan sonra profesyonel tiyatro oyuncusu haline gelmiştir. Adana Devlet tiyatrosunda canlandırdığı Rita adlı oyundan sonra yılın kadın oyuncusu seçilmiştir.

Oyunculuk Kariyeri

1994 yılında Ferhan Şensoy’un senaryosunu yazdığı ‘’ Şu Gogol Delisi’’ adlı oyundaki performansıyla Avni Dilligil En iyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır. ‘’Ortaoyuncular’’ tiyatro grubuna katılan Derya Baykal 1988 yılında Ferhan Şensoy ile evlenmiştir.

Bu evlilikte 2004 yılına kadar sürmüştür. Tiyatro oyuncusu Ferhan Şensoy’tan önceki evliliği spiker Orhan Ertanhan ile gerçekleşmiştir. Ferhan Şensoy ile evliliğinden ise iki kızı olmuştur. Ortaoyuncular tiyatro grubundan ayrıldıktan sonra televizyondaki kariyerine dönmüştür. TRT kanalında Adile Naşit’ten sonra Masalcı Abla programını devam ettirmiştir.

Oyunculuğunun yanı sıra seslendirme, sunuculuk ve dublaj gibi alanlarda da ödül almayı başarmıştır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler