Ana SayfaÜnlülerDerviş Zaim: İnandırıcı Olması İçin Arap Oyuncularla Çalıştık

İlgili Postlar

Derviş Zaim: İnandırıcı Olması İçin Arap Oyuncularla Çalıştık

Yönetmen Derviş Zaim’in imzasını taşıyan ‘Flaşbellek’ filminin basın gösterimi yapıldı. Mültecilerle ilgili film çeken Derviş Zaim, “İnandırıcı olması için Arap oyuncularla çalıştık” dedi.

“Flaşbellek” Filminin Basın Gösterimi Gerçekleşti

Yönetmen Derviş Zaim’in Flaşbellek filminin basın gösterimi Beyoğlu’nda gerçekleşti. Zaim, mültecilere olan bakış açısının bir filmle değişmeyeceğini söyleyip  “Pandemi vizyon tarihini biraz geciktirdi ama sonunda buluşacağız. Oyuncu kadromuzdan çok memnunum Arap dünyasının en büyük iki oyuncusu Saleh Bakri (Ahmet), Sara El Debuch (Leyla) filmde rol aldı ve film Arapça çekildi.”

Derviş Zaim: İnandırıcı Olması İçin Arap Oyuncularla Çalıştık

“Suriye ile ilgili ve Suriye savaşıyla ilgili bu denli geniş bir film ilk kez yapıldı. Bu yüzden çok kolay yapılamayacak bir projeyi gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Özellikle Arap oyuncularla çalışmamım sebebi daha inandırıcı olması içindi. Arap dünyasını çok etkileyecek bir film olacak. Filmi çekerken Suriye savaşı vardı, şimdi de Rusya – Ukrayna savaşı var.”

“Mültecilere Bakış Açısını Bir Film Değiştirmez”

“Ben bir sinemacı olarak konuşuyorum. Bu savaşların sadece Türkiye’ye etkisi değil, orada yaşananların da işlenmesi gerekir. Flaşbellek böyle bir film. Sinemanın gücünden faydalanan bir film. Mültecilere olan bakış açısını bir film her şeyi değiştirmez ama film olmadan da değişmez” dedi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali Uzun Metraj Film Yarışması filmleri açıklandı

Flaşbellek’te uzun ve önemli uluslararası kariyeriyle tanınan usta görüntü yönetmeni Andreas Sinanos da görev aldı. Ustaların yanı sıra Suriye savaşında yurtlarını, ailelerini kaybeden genç oyuncular da var. Şeza rolünü üstlenen Hanin Abaji ile filmde üçü de rol alan Hedi (İsmail karakteri), Bisen (vurulan küçük kız karakteri), Favaz Ömer (Taksici karakteri) kardeşler, film ile bir nebze de olsa hikayelerini anlatma fırsatını yakalamış oldu.

Filmin Konusu

Flaşbellek, Suriye’de yarım milyondan fazla insanın kaybına rağmen halen devam eden savaşı hikaye ediyor. Gerçek bir olaydan yola çıkan hikayenin kahramanları derin çelişkilerinden sıyrılıp, gerilim ve bilinmezlerle dolu geleceklerine adım atıyorlar. Bize kalan koltuklarımıza yaslanıp bu insani hikayeyi taze bir bakışla izlemek oluyor. Filmde savaş esnasında aldığı yara nedeniyle konuşmakta zorlanan Ahmet’in başından geçenler ironik hikayenin temelini oluşturuyor. Ahmet hayatını korumak için ya susmalı, ya da ölümü göze alıp şahit olduğu berbat şeyleri kamuoyuna aktarmalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler