Ana SayfaDizilerDeniz Baysal'a 112 Bin Liralık Tazminat Şoku!

İlgili Postlar

Deniz Baysal’a 112 Bin Liralık Tazminat Şoku!

Deniz Baysal’a 112 Bin Liralık Tazminat Şoku! TRT 1 kanalında yayınlanan “Sevda Kuşun Kanadına” dizisinde rol alırken, “Rüzgarın Kalbi” diziye transfer olduğu için yapımcı tarafından mahkemeye verilen oyuncu Deniz Baysal, tazminat şoku yaşadı. Deniz Baykal’ın avukatı karara itiraz ederek neler söyledi? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

Deniz Baysal o sahne yüzünden travma geçirmiş!

Deniz Baysal’a 112 Bin Liralık Tazminat Şoku!

Deniz Baysal’a 112 Bin Liralık Tazminat Şoku! TRT 1’de yayınlanan “Sevda Kuşun Kanadında” isimli dizide rol aldığı sırada, diziyi bıraktığı ve “Rüzgarın Kalbi” adlı yapımda oynamaya başladığı iddiası ile mahkemeye verilen oyuncu Deniz Baysal, önceki gün görülen karar mahkemesinde tazminat şoku yaşadı.

Deniz Baysal'a Tazminat Şoku!
Deniz Baysal’a Tazminat Şoku!

Deniz Baysal Kimdir?

Sözleşmeyi haksız yere feshetti!

İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına sadece tarafların avukatları katılırken, davacı Sonart Medya Yayıncılık AŞ.’nin avukatı Orhan Kasap yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Davalı oyuncu Fox Tv’de Rüzgarın Kalbi isimli diziyle anlaşma yapmıştır. Sözleşmeyi haksız yere feshetmiştir. Biz feshi kabul etmediğimizi bildirmemize rağmen davalı oyuncu Fox Tv’deki dizide oynamaya devam etti. Başrol oyuncusunun diziden ayrılması nedeniyle müvekkil şirket zor durumda kaldı. Yeni başrol oyuncusu Murat Ünalmış ile de uyumlu çalışılamadığından Murat Ünalmış da senaryo gereği dizide öldürülerek diziden ayrılması sağlandı. Müvekkil şirketin zararı ve cezai şart alacağı doğmuştur.”

Davalı oyuncu Deniz Baysal’ın avukatı Aydın Kurban ise davanın reddedilmesini isteyerek şunları söyledi:

“Müvekkilimin bölüm başı ücreti 8 bin liradır. 50 bin dolar cezai şart parası kanun hükümlerine aykırıdır. Müvekkilim 6 bölüm oynamış ve sonra diziden ayrılmıştır. Dizi müvekkilim ayrıldıktan sonra 31 bölüm daha devam etmiştir. Tazminat ve cezai şart oluşmamıştır. Dava reddedilsin.”

Görülen davayı karara bağlayan mahkeme, 50 bin dolar cezai şart dahil olarak toplam 260 bin lira tutarında dava açan taraf Sonart Medya Yayıncılık AŞ.’yi haklı buldu.Davayı kısmen kabul eden mahkeme, 50 bin dolar cezai şart parasında yüzde 50 oranında hakkaniyet indirimine giderek Deniz Baysal’ın 74 bin 545 lira cezai şart parasını 7 Ağustos 2016 tarihinden itibaren faiziyle ödemesine karar verdi. Aynı şekilde mahkeme Deniz Baysal’ın 28 bin lira maddi tazminat ve 10 bin lira manevi tazminatın da faiziyle ödemesine karar verdi.

Oyuncu Deniz Baysal’ın indirimle beraber toplamda 112 bin 545 lira cezai ciart ve tazminat ödemesine karar verildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler