Ana SayfaÜnlülerDemet Evgar "Aşk Beni Sakinleştiriyor"

İlgili Postlar

Demet Evgar “Aşk Beni Sakinleştiriyor”

Son dönemde Alev Alev dizisi ile ekranlarda izlediğimiz Demet Evgar bir gazeteye verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu. Röportajın detayları haberimizin devamında…

Demet Evgar Kimdir?

Ne Yapmak İstediğimi Biliyorum

Müzik, dizi, tiyatro, sinema… Biraz doyumsuz musunuz?

Hakkını verebileceğim şeylere adım atıyorum. Ne yapmak istediğimi çok iyi biliyorum. Yapmak istediğim şeyler için de kendime yetiyorum. İstanbul’a geleli 20 yıl oldu. Her anımı yapmak istediğim şeyleri hayata geçirmek için kendimi donatarak geçirdim, hâlâ bunu yapıyorum. Bu benim hayata olan merakım.

Single fikri bunların arasında nasıl çıktı?

Şarkı söylemek aslında yaptığım şeylerden biri. Daha önce çok teklif gelmişti ama demek ki şimdiye kadar doğru isimden gelmemiş

Daha önce müzikle ilişkiniz nasıldı?

Selen Öztürk oyuncu olduğu kadar müzisyendir. Onunla 19 yaşımızda yaptığımız şarkılarımız var. Aile içinde söylerdik. Aslında 2007’de ilk konserimi Harbiye Açıkhava’da, ‘Rock Müzikalleri’nde 5 bin kişi önünde verdim. O dönem Sabri Tuluğ Tırpan’la tanıştım. Altı yıl önce “İzmir’de tıp öğrencileri için bir konser düzenlememizi istiyorlar” dedi. Kendimi yine sahnede buldum. Pandemide Tuluğ ve Selen’le bilinmeyen şarkılarımızı paylaşmak üzerine yol almıştık ki Sezen’den böyle bir hediye geldi. Hayata bir adım atınca o da sana koşa koşa geliyor.

Demet Evgar’dan İlk Single ‘Nanay’…

Sezen Aksu Mutlu Oldu

Sezen Aksu şarkıyı sizden dinlediğinde ne yorum yaptı?

Bu iş güzel bir dostluğun başlangıcı oldu. Dinledi ve sonuçtan çok mutlu. Onun gibi birinin bundan mutluluk duyduğunu seyretmek inanılmaz.

Yalnızlık size ne ifade ediyor?

Yalnızlık birey olmaya atılan bir adım. Tek başına kalmaya cesaret etmek önemli ve erdemli. Eğer yalnız kalamıyorsan kendini aslında birey olmaktan geri tutuyorsun. Çünkü tek başına kaldığında neyi merak ettiğin senin kişiliğini belirliyor. Şarkı da bu durumu eğlenceli bir ironiyle anlatıyor.

Demet Evgar “Aşk Beni Sakinleştiriyor”

Aşk nasıl gidiyor?

Çok güzel.

Nasıl etkiliyor sizi?

Aşk beni sakinleştiriyor. Yaz yağmuru gibi, sonbahar esintisi gibi beni kendime yaklaştırıyor. Ruh nerede durması gerektiğini o kadar iyi biliyor ki… Zamanla onu dinlemeyi öğreniyorsun ve bu sana bir konfor getiriyor.

Diziniz ‘Alev Alev’de de oyununuz ‘Hedga Gabler’de de erkek dünyasıyla mücadele eden kadınların hikâyeleri anlatılıyor. Kadın olmak zor mu?

Bazı şeyleri insani içgüdülerle yenerken kolay mı zor mu diye sorgulamıyor, sadece yaşama tutunuyorsun. Kadın olmak, erkek olmak diye de ayırmak istemiyorum. Zannediyorum ki hâlâ algımızda insan olmakla ilgili çok büyük zorluklar çekiyoruz.

Anneliği kutsal bulmuyor musunuz?

E anne olamayan ya da olmak istemeyen kadın ne olacak? Annelik çok değerli ve onu bir kutunun içinde oraya koyuyorum dediğinde onu objeleştiriyorsun. Kutsallığı bir canlıyla eşdeğer tutamayız. Kutsallık değerlerde, fikirlerdedir. Herkesin hata yapma, yaşama ve defolu olma hakkı var. Kutsallaştırırsan hata şansın elinden alınıyor. Bu da yaşayamazsın demektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler