Ana SayfaDedikoduDanilo Zanna: Bana Tatil Yok

İlgili Postlar

Danilo Zanna: Bana Tatil Yok

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın yapımcısı olduğu sevilen yarışma ‘MasterChef Türkiye’de dört sezondur jüri koltuğunda oturan Danilo Zanna, önceki gün Vadistanbul’da görüntülendi. Yoğun temposu hakkında konuşan ünlü şef Danilo Zanna “Bana tatil yok” dedi. İşte Danilo Zanna’nın o açıklamaları;

İyi Bir Şef Olmanın Sırrı Kalpten Geçiyor

Danilo Zanna geçtiğimiz gün verdiği bir röportajta meseleğiyle ilgili şu açıklamaları yapmıştı;

Sokakta yürürken elimizi sallasak şefe çarpıyor. Şef olmak bu kadar kolay mı?
O kadar kolay değil ama aşçı olmak kolay. Gençler gastronomi seçiyorlar, “Tutkumuz var” diyorlar, üniversiteye giriyorlar. Ama bu işin üniversitesi kolay; daha zor olmalı. Sınava bir tabakla hazırlanıyorlar, öyle olmamalı. Sonra buraya gelince “Bana çok ağır geliyor, yoruldum” diyerek hayal kırıklığı yaşıyorlar.
 Bir şefi iyi yapan şey nedir?
Kalbi.
O nasıl oluyor?
İnsanlar özel zamanlarını ayırıp bir de para harcıyorlar. Ve senin hedefin onlara güzel bir yemek sunmak. Ama bunu yaparken kalbinin nasıl olduğu önemli. Mesela benim İzmir’deki executive chef’im (başşef) bir gün geldi “İngiltere’den büyük bir restorandan teklif aldım” dedi. Sarıldım, “Sen git ve orada en iyisi ol” dedim. Başkası olsa bırakmaz ama ben başarılı olsunlar istiyorum. Benim için kalp önemli. Şef iyi bir aşçıdan öte, iyi bir öğretmen demek benim için. Bu yüzden benim ilk hedefim iyi bir öğretmen olmak ve yetiştirmek. Mesela geçen seneki yarışmacılarımızdan Safanur vardı, İzmir’de benimle çalışıyor. En aşağıdan başladı, şimdi executive şef oldu. O yükseldikçe ben gururlanıyorum.

Danilo Zanna: Bana Tatil Yok

Güneşli havayı fırsat bilen Danilo Zanna, AVM’de kaldığı süre boyunca önce alışveriş yaptı, ardından işletmecisi olduğu restorana geçti ve müşterileriyle teker teker ilgilendi.

Havaların iyice ısınmasına rağmen henüz tatil planı olmadığını dile getiren 40 yaşındaki İtalyan şef, “Yoğun çalışıyorum. Şu an tatil planım yok Bana tatil yok, iş var” açıklamasını yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler