Ana SayfaDizilerÇukur, Avlu, Gülperi, Söz, Arka Sokaklar ve Fatih Portakal'a Büyük Şok!

İlgili Postlar

Çukur, Avlu, Gülperi, Söz, Arka Sokaklar ve Fatih Portakal’a Büyük Şok!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yeni yayın döneminde küfür ve şiddet içerikli sahnelerle ekrana gelen 8 televizyon dizisine ceza verdi. Fatih Portakalında içinde olduğu diğer dizi ve programlar hangileri? Ceza sebebleri neydi? Detaylar Haberimizde..

Çukur dizisinde kimler öldü?

Çukur, Avlu, Gülperi, Söz, Arka Sokaklar ve Fatih Portakal’a Ceza Yağdı!

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yeni yayın dönemine başlayan ve ilk bölümlerinden itibaren reyting sıralamasında zirveye taşınan televizyon dizilerine ceza yağdırmaya devam ediyor. Gülperi dizisi tecavüz sahnesi içeriği, Çukur; küfür ve şiddet içeriği, Avlu dizisi şiddet içeriği, Söz dizisi şiddet içeren görüntüler, Arka Sokaklar dizisi tecavüz edilip öldürdükten sonra delillerin karartılmasını göstermek ile ilgili içerik ve  Fox TV Ana Haber ise ‘doğruluğuna emin olmadan haber yapmak’ suçlarından para cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Hangi dizi neden ceza yedi işte ayrıntılar…

‘Gülperi’ Dizisine Tecavüz Cezası;

Çukur, Avlu, Gülperi, Söz, Arka Sokaklar ve Fatih Portakal'a büyük şok!

Show TV’nin Gülperi adlı dizisinde bir kadına taciz-tecavüz girişimi, makasla yaralama ve bir kadının tokatlanarak darbedilmesi sahnelerinin ekrana getirildiğini belirleyen RTÜK, bu sahnelerin çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek nitelikte olduğu kararınae vardı. Gülperi dizisindeki bu sahneler nedeniyle Show TV’ye idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

‘Çukur’ Diziside Yeni Sezona Cezayla Başladı !

Çukur, Avlu, Gülperi, Söz, Arka Sokaklar ve Fatih Portakal'a büyük şok!

Çukur’da Selim ve Vartolu Dönemi Başlıyor!

Geçen sezonun hem en çok izlenen hem de çok izleyici şikayetine konu olan yapımlarından ‘Çukur’ dizisi de yeni sezondaki ilk bölümlerinde RTÜK’ün cezasına uğradı. RTÜKl, dizide yoğun şekilde kullanılan şiddet içerikli sahne ve diyalogların çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek nitelikte olduğunu değerlendirerek dizinin yayınlandığı Show TV’ye idari para cezası uygulanmasını karar aldı.

‘Avlu’ya Yine Şiddet Cezası..

Çukur, Avlu, Gülperi, Söz, Arka Sokaklar ve Fatih Portakal'a büyük şok!

Avlu Dizisine Bomba Transfer!

Reyting rekortmenleri arasında yer alan Star TV’nin ‘Avlu’ dizisinin tekrar bölümlerindeki şiddet içerikli sahneler de RTÜK’ün gözünden bu seferde kaçmadı. Dizinin geçen sezonda 21.30’dan sonra yayınına giren tekrar bölümlerinin, yetersiz flulaştırma ile gündüz erken saatlerde ekrana getirildiği belirlendi ve sahnelerde buharlı pres ütü ile el yakma, alkolik anneden şiddet görme, buzdolabına kapatılma, bıçaklama gibi birçok şiddet sahnesinin yer aldığı belirlendi. Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek nitelikte olan sahneler sebebiyle Star Tv ye idari para cezası verildi.

‘Söz’ Dizisine Erken Saatte Şiddet Cezası..

Çukur, Avlu, Gülperi, Söz, Arka Sokaklar ve Fatih Portakal'a büyük şok!

1 Ekim 2018 Reyting Sonuçları Açıklandı! Çukur dizisi mi? Söz dizisi mi?

Star TV, bir başka dizisi olan ‘Söz’ şiddet sebebiyle de RTÜK’dan idari para cezası kesildi. İncelemede içerisinde, erken saatte şiddet içerikli sahnelerin gösterilmeye başlandığı ve 21.30’dan sonra bu sahnelerin devam ettiği, ertesi gün ise 12.30-15.00 saatlerinde yetersiz bir çıkarma ve flulaştırma ile dizinin tekrar yayını yapıldığı tespit edilerek ceza kararı alındı.

‘Arka Sokaklar’a Delil Karartma Cezası..

Çukur, Avlu, Gülperi, Söz, Arka Sokaklar ve Fatih Portakal'a büyük şok!

Arka Sokaklar Yine Zirveyi Bırakmadı!

Kanal D’ye de ‘Arka Sokaklar’ adlı dizide tecavüz edilerek öldürülen bir çocuğun bedeninin çamaşır suyuna bulandığı ve bu sebeple katil ile ilgili bilgiye ulaşılamadığı şeklinde suçlunun delil karartmasını gösteren sahneler sebebiyle cezai yaptırım uygulanması kararı verildi.

Fatih Portakal’da ‘Yalan Haber’den Ceza Yedi…

Çukur, Avlu, Gülperi, Söz, Arka Sokaklar ve Fatih Portakal'a büyük şok!

RTÜK, FOX Ana Haber Bülteni’nde Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili yer alan bir haberin “doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz” kuralına aykırılık teşkil etmesi nedeniyle kanala idari para cezası kesildi.

Fatih Portakal Kimdir?

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler