Ana SayfaÜnlülerCihangir Atölye Sahnesinde Beklenen Tiyatro!

İlgili Postlar

Cihangir Atölye Sahnesinde Beklenen Tiyatro!

Cihangir Atölye Sahnesinde sahnelenen, herkesin beklediği tiyatro oyunu yakında sizlerle. Herkesin de tanıdığı ünlü toplumcu oyun yazarı Dario Fo’nun “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!” adlı oyunu Arzu Gamze Kılınç’ın rejisi ile 15-16 Kasım da saat 23:30’da ve 17 Kasım saat 16.00’da Cihangir Atölye Sahnesinde oynanacak. Cihangir Atölye Sahnesinde Beklenen Tiyatro herkesin beklentilerini yükseğe çıkarmıştır. Tiyatronun iyi olacağını uman herkes bilet almak için önceden rezerve ettirmeye gayret gösteriyorlardı.

Cihangir Atölye Sahnesinde Beklenen Tiyatro "Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!"

Cihangir Atölye Sahnesinde; “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!”

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi alan toplumcu oyun yazarı Dario Fo tüm eserlerinde olduğu gibi, bu oyununda da kadınların hayatı yaşamla bağlarına önemli bir yer veriyor. Sinema ve tiyatro oyuncusu Füsun Demirel’in dilimize kazandırdığı “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!”, adlı eserde kapitalizme karşı mücadele ve kadının toplumsal gücünü çok güzel bir anlatımla sahneye sunuyor.

Cihangir Atölye Sahnesinde Beklenen Tiyatro "Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!"

Sahne Tasarım ile Uğraşanlar

Osman Özcan’ın sahne tasarımını, Onur Alagöz’ün ışık tasarımını, Berkem Seçgin’in grafiti tasarımı ve uygulamasını gerçekleştirdiği oyunda; Ece Güzel, İlker Yiğen, Kıvanç Kılınç, Onur Alagöz, Serpil Göral rolleri paylaşıyor.

Cihangir Atölye Sahnesinde Beklenen Tiyatro "Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!"

Cihangir Atölye Sahnesinde Beklenen Tiyatro!

Cihangir Atölye Sahnesinde sahnelenen, herkesin beklediği tiyatro oyunu yakında sizlerle. Herkesin de tanıdığı ünlü toplumcu oyun yazarı Dario Fo’nun “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!” adlı oyunu Arzu Gamze Kılınç’ın rejisiyle ile 15 ya da 16 Kasım da Cihangir Atölye Sahnesinde oynanacak. Oynanacak bu tiyatro da hikayesini merak edenler sizin için araştırdık. Oynanan “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!” adlı oyun ; “İtalya’da bir işçi mahallesinde iki yoksul ailenin içinde bulunduğu sıkıntılı durum anlatıyor üzerinden sınıf mücadelesi ve örgütlenme konularına eleştirel bir yaklaşım getiriyor. Yoksulluk içinde yaşayan bir işçi mahallesinin kadınlarının, her şeyin zamlanıp karaborsaya düştüğü, hayat pahalılığının yaşamaya imkan vermediği düzene duydukları öfkesi kitlesel bir harekete dönüşür ve kadınlar Süpermarkete gidip ya kendi belirledikleri fiyatlarla ödeme yapar ya da hiçbir şey ödemeden aldıkları mallarla evlerine dönerler. Sonrasında ise mahalle karışır. Çünkü polis mahalleyi kuşatmış ve evlere baskın yapmaya başlamıştır. Oyun, bu gelişmeleri gülmecenin eleştirel anlatımıyla ele alıyor.” bu konuyu duyan herkes biletleri ve koltuk yerlerini önceden alıyor herkesin merakla beklediği bu oyun Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner’in 2017 yılında kurduğu, eğitim ve sahne uygulamalarıyla tiyatro sevenlerden yoğun ilgi gören Cihangir Atölye Sahnesinde sunulacak.

Cihangir Atölye Sahnesinde Beklenen Tiyatro "Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!"

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler