Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerÇift'lik Bank Tosun Firarda çekimleri sürüyor!

İlgili Postlar

Çift’lik Bank Tosun Firarda çekimleri sürüyor!

Türkiye’de büyük bir dolandırıcılık hikayesine imza atan ve Tosun lakabı ile tanınan Mehmet Aydın’dan esinlenerek hazırlanan Çift’lik Bank Tosun Firarda çekimleri devam ediyor. İşte filmden detaylar.

Mehmet Aydın isimli Çiftlikbank kurucusu ile dalga geçme amacıyla hazırlanan yeni film Çift’lik Bank Tosun Firarda için çekimler başladı. 132 bin kişiden alınan 1 milyar 139 milyon TL ile yurt dışına kaçarak hayatına devam eden Mehmet Aydın’ın vurgun filmi olarak aktarılan Çift’lik Bank Tosun Firarda için özel röportaj yapılırken film ekibi film ile ilgili detayları paylaştı.

Dolandırıcılık sinemaya uyarlanıyor

Çift’lik Bank Tosun Firarda filminin yönetmen koltuğunda İsmail Hakkı Koç yer alırken, filmin başrollerinde Burak Alkaş ile Fercan Bay var. Filmin çıkış amacının insanların dikkatini bu yöne çekmek ve bilinçlenerek başka dolandırıcılara inanmalarını engellemek olduğunu söyleyen yönetmen Koç, olaydan esinlenen filmin aynı zamanda dalga geçme amacı taşıdığını da belirtti.

Çift’lik Bank Tosun Firarda çekimleri KKTC’de

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde başlanan çekimler daha sonrasında İstanbul’da devam etti. Filmin final bölümlerinde hikaye Miami’de geçtiği için çekimler Miami’de yapılacak.

Neden Çift’lik Bank Tosun Firarda?

Çiftlik Bank’ın filmini çekme fikri ortaya nasıl çıktı?

Koç filmin çıkış öyküsünü, “100 binden fazla insanın dolandırıldığı ortaya çıkınca olaya önce inanasım gelmedi. Sonra gerçek olduğunu gördüm ve açıkçası dolandırılanlar için çok üzüldüm. Bugüne kadar 63 ülke gezdim. Birçok ülkenin vatandaşının karakterini, kimliğini, düşünce yapısını biliyorum. Bizim insanımızın saflığı, temizliği hiçbir ülkede yok. İnsanlarımız hem çok saf hem çok temiz. Böyle olmak çok güzel tabii ama bu özelliğimizin eksi yanı millet olarak ne yazık ki kolay kanmamız. Çiftlik Bank olayının ne kadar büyük olduğunu görünce yaşananları film haline getirme kararı aldım. Çitlik Bank olayının araştırılması, teknik hazırlıklar ve oyuncu kadrosunu oluşturmak için 6 aylık bir süreçten sonra çekim aşamasına geldik. “ derken filmin hazırlanması aşamasında olayların arka planında nelerin olduğuna dair derin araştırmaların yapıldığını da belirtti.

Film komedi türünde mi? 

Filmin komedi türünde olacağını söyleyen ünlü yönetmen dalga geçilmesi noktasında ise özellikle bazı detaylara dikkat ettiklerini ve kesinlikle dolandırılan kişilere yönelik en ufak bir olumsuz dahi olmayacağı belirtildi.

Filmde Tosun karakteri nasıl olacak?

Filmdeki tosun karakterinin biraz değiştirildiğini söyleyen yönetmen, “Filmin adından da anlaşılacağı gibi iki kişilik banka adı altında gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarını filme çekiyoruz. Birçok noktası gerçek Çiftlik Bank olayıyla

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler