Ana SayfaKimdirChristina Aguilera Kimdir?

İlgili Postlar

Christina Aguilera Kimdir?

Christina Aguilera kimdir? Hayatı hakkında aslen nereli, şuan kaç yaşında, özel hayatında birisi varmı, özel hayatında birisi varmı? hepsi ve daha fazlası Christina Aguilera kimdir haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Christina Aguilera aslen nereli? Christina Aguilera şuan kaç yaşında? Christina Aguilera hangi burç?

Christina Aguilera aslen New Yorklu sanatçı aslen 38 yaşında ve yay burcudur.

Christina Aguilera Kimdir?

Christina Aguilera, 18 Aralık 1980’de Staten Island, New York’ta doğmuştur. Ailesi, Aguilera 6 yaşındayken boşandı. Bu boşanmanın sonucunda Christina ve kardeşi annesi ile yaşamaya başladı. Babası Fausto, hem fiziksel hem de duygusal açıdan saldırgan biriydi. Aguilera babasının bu tutumunun şarkılarına açıkça yansıdığını dile getirmiştir.

Küçüklüğünden beri şarkıcı olmayı isteyen Christina Aguilera, anneannesi fark etmesi sonucu hayallerini gerçekleştirmiştir. Birçok yetenek yarışmasına katıldı ve her seferinde birinci olarak kendisini kanıtladı. Diğer yarışmacıların kendisini kıskanması sonucu zarar gördüğü için başka bir yere taşınmaya karar verdiler.

15 Mart 1990’da Aguilera, Etta James’in “A Sunday Kind of Love” adlı parçasıyla Star Search adlı yarışmaya katıldı ancak kazanamadı. Hemen ardından bir televizyon kanalında yayınlanan “Wake Up With Larry Richert” adlı programda aynı şarkıyı seslendirdi. İnsanlar onu “20 yaşındaki biri gibi şarkı söyleyebilen 10 yaşındaki kız” olarak tanımaya başladı.

Aguilera’nın ilk albümü “Christina Aguilera”, 24 Ağustos 1999’da Amerika’da piyasaya sürüldü. “Top 200” listelerinin ve Kanada müzik listelerinin bir numarasına yerleşti, sadece Amerika’da sekiz milyondan fazla sattı. “Genie In A Bottle”, “What A Girl Wants” gibi şarkılar da bu albümdeydi.

3 Milyon Satış Yaptı

2000’li yıllarda sanatçının, o sırada dünyayı etkisi atına alan Latin müziği akımının bir uzantısı olarak çıkarttığı ilk İspanyolca albümü “Mi Reflejo” piyasaya sürüldü. Bu albüm İngilizce şarkılarının İspanyolca versiyonlarının yanında yeni şarkıları da kapsıyordu. Latin albüm listelerinde bir numaraya çıkan bu çalışma bir kez daha kendisini kanıtladı. 2001 yılında “En İyi Pop Albümü” dalında Latin Grammy Ödülü’ne layık görüldü. Dünyada 3 milyon adet satarak büyük başarıya ulaştı.

Aguilera Eylül 2001’e kadar dansçı Jorge Santos’la 2 yıl süren bir ilişki yaşadı. Fakat daha sonra 2002’de müzik piyasasında yöneticilik yapan Jordan Bratman’la bir ilişki yaşamaya başladı. Şubat 2005’te nişanlanan çift, 19 Kasım 2005’te Napa Valley’de evlendi.

Aguilera yaptığı projeler ile bugüne kadar birçok müzik dalında aday oldu ve aday olduğu ödüllerin neredeyse hepsini aldı.

Sadece mesleki başarısı ile değil, hayvanseverliği ile de herkesin dilinde olan Aguilera,  PETA’ya, Aids vakıflarına, Katrina Kasırgası kurbanlarına, şiddet karşıtı vakıflara yardım ediyor.

Christina Aguilera, güçlü yorumu, 4 oktavlık sesi ve şimdiye kadar satılan 25 milyondan fazla albümüyle dikkat çekmeyi sürdürüyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler