Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerCem Karaca'yı Anlatan Gözyaşları Filmi Vizyondan Kaldırıldı

İlgili Postlar

Cem Karaca’yı Anlatan Gözyaşları Filmi Vizyondan Kaldırıldı

Cem Karaca’nın hayatını anlatan Cem Karaca’nın Gözyaşları filminin vizyondan kaldırıldığı açıklandı. Konuyla ilgili açıklamalar arka arkaya geldi.

Türkiye’nin efsane sanatçılarından olan Cem Karaca için geçtiğimiz dönemlerde yeni bir proje başlatılmıştı. Cem Karaca’nın hayatını anlatacak filmde tüm çalışmalar tamamlansa da sanatçı eşinin yaptığı itiraz ile başlayan yargı sürecinde filmin vizyondan kaldırıldığı açıklandı.

Cem Karaca’nın Gözyaşları 26 Ocak’ta Vizyona Girmişti

Cem Karaca’nın Gözyaşları filmi, 26 Ocak tarihinde vizyona giriş yapmıştı. İlgi gören filmde İsmail Hacıoğlu, Fikret Kuşkan, Yasemin Yalçın, Melisa Aslı Pamuk, Buçe Buse Kahraman, Meral Çetinkaya, Melisa Döngel gibi isimler yer alıyordu. Ancak  sanatçının eşinin başlattığı hukuk mücadelesinde filmin vizyondan kaldırılmasına karar verildi.

Cem Karaca'yı Anlatan Gözyaşları Filmi Vizyondan Kaldırıldı
Cem Karaca’yı Anlatan Gözyaşları Filmi Vizyondan Kaldırıldı

Filmin vizyondan kaldırılması ve telif hakları gibi gerekçelerle İklim Karaca tarafından başlatılan hukuki süreçte mahkeme ara karar vererek 3.5 milyon TL’lik teminatın yatırılmasını istemişti. İklim Karaca’nın teminatı yatırmasının hemen ardından ise mahkeme ara kararını açıkladı. bu karar doğrultusunda ise filmin vizyonda yer alma şansı kalkmadı ve film vizyondan kaldırıldı. Ancak vizyonda kaldığı süre boyunca 219 bin 331 izleyici tarafından film sinema salonlarında izlendi.

Aytaç Medya’dan Açıklama

Karar sonrasında bir açıklama da Aytaç Medya ile Fikri Harika Prodüksiyon’dan geldi. Açıklamada “Efsanevi sanatçımız Cem Karaca’nın anısına yakışır bir şekilde büyük emek ve özenle çekimlerini tamamlayıp 26 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren izleyicilere emanet ettiğimiz “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmimiz, davacı tarafça mahkemeye yatırılan 3,5 milyon TL teminat sonrasında tedbir kararıyla durdurulmuş ve vizyondan kaldırılmıştır. Yaşanan süreçte davacı taraf “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmimizde kullanılan eserler için kendisinden izin alınmadığı gerekçesiyle dava açmıştır. Ancak filmde kullanılan tüm şarkılar için MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) aracılığıyla, şarkıların hak sahiplerinden gerekli izinler alınmıştır.” denildi.

Filmde kullanılan müzikler üzerinden yaşanan tartışmada şarkılar için izinlerin alındığı ve telif bedellerinin ödendiği ifade edildi. Şirketler açıklamasında tüm yükümlülüklerin yerine getirildiğini vurgulaması dikkatlerden kaçmadı. Açıklamanın sonlarında ise dava sonucunda filmin vizyonda yer almasına karar verileceği ve filmin yeniden izleyiciler ile buluşacağına inancın tam olduğu ifade edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler