Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerCem Karaca Hologram Teknolojisi Sayesinde 20 Yıl Sonra Tekrar Sahnede

İlgili Postlar

Cem Karaca Hologram Teknolojisi Sayesinde 20 Yıl Sonra Tekrar Sahnede

Anadolu rock müziğinin dev isimlerinden Cem Karaca’nın biyografisini beyaz perdeye taşıyan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmi, 26 Ocak Cuma günü vizyona girecek. İsmail Hacıoğlu’nun Cem Karaca’ya hayat verdiği filmin galası geçtiğimiz günlerde sanatseverlerle buluştu.

Galada, hologram teknolojisi kullanılarak Cem Karaca konseri sergilendi. Filmin müzik direktörü Cem Öget’in orkestrayla Cem Karaca’nın “Tamirci Çırağı” şarkısını çaldığı sırada önce sahneye Cem Karaca’nın oğlu Emrah, ardından filmde Cem Karaca’yı canlandıran İsmail Hacıoğlu çıktı. 

Hacıoğlu “Merhaba gençler ve her zaman genç kalanlar, şimdi sahnenin asıl sahibi geliyor” dediği bölümde sahneye Cem Karaca’nın hologram görüntüsü yansıtıldı.

Cem Karaca'nın Gözyaşları
Cem Karaca’nın Gözyaşları

Yönetmen Yüksel Aksu’nun Açıklamaları

Yönetmen Yüksel Aksu, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki gösterim öncesi basına yaptığı açıklamada, Karaca’nın bir dünya starı olduğunun altını çizerek “Bence film çok güzel oldu. Ben olsam birkaç kere para verip izlerim. Dolayısıyla alnım ak, yüzüm pak. Herkese tavsiye ediyorum. Bu kültürü, Anadolu rockın ve dünya çapındaki bir sanatçının biyografisini, yeni kuşaklar da öğrenmeli diye düşünüyorum.” dedi.

İsmail Hacıoğlu
İsmail Hacıoğlu

İsmail Hacıoğlu’nun Açıklamaları

Filmde Cem Karaca’yı canlandıran ve performansıyla alkış toplayan oyuncu İsmail Hacıoğlu, ekipçe çok coşkulu olduklarını dile getirerek, “Bir kısmımız için 6 aylık bir macera oldu bu. Bir kısmımız için 7- 8 haftada tükendi. Umarım izleyenler için tükenmeyecek bir iş olur. Bir efsaneden bahsetmeye çalıştık. Elimizden geldiğince iyi yansıtabilmek için çalıştık. Son söz seyircinin. Çok heyecanlıyım. Çok teşekkür ederim.” açıklamasını yaptı. 

Hacıoğlu, çekimler esnasında her gün 2,5 saatlik özel bir makyaj yapıldığını belirterek, “Benim için her sahne ayrı bir anlama sahip. Cem Karaca’nın Babasıyla vedalaştığı, Yasemin Yalçın ile oynadığımız sahnenin benim gönlümde ayrı bir yeri var.” ifadelerini ekledi. 

Yasemin Yalçın
Yasemin Yalçın

Yasemin Yalçın’ın Açıklamaları

Yasemin Yalçın, film için uzun bir süre çalıştıkların belirterek, “Büyük bir emek söz konusu. Büyük heyecanla başladık. Çok güzel bir ekip olduk. Yönetmenimizle, oyuncu arkadaşlarımızla, İsmail zaten bir sürü işte güzel anılar ve başarılar bıraktı. Fikret için daha önce de söyledim; ‘Karşımda Fikret Kuşkan varsa, sırtımız iyidir, sağlamdadır.’ derim, açıklamalarında bulundu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler