Ana SayfaDizilerIMDb Tüm zamanların en iyi Türk dizilerini açıkladı

İlgili Postlar

IMDb Tüm zamanların en iyi Türk dizilerini açıkladı

Dünyanın film ve dizi veri tabanı olan IMDb, tüm zamanların en iyi Türk dizilerini açıkladı. Listede, farklı dönem ve türlerden birçok Türk yapımı diziler yer aldı. Bu dizilerden ilk 10 u şu şekilde:

Şahsiyet

1. ŞAHSİYET

IMDb’nin verilerine göre seçilen en iyi Türk dizisi olan Şahsiyet, 2018 yapımı gerilim, dram,  türü bir polisiye yapımıdır. Agah, adliye memurluğundan emekli olan bir adamdır. Beyoğlu’nda sessiz sakin gösterişten uzak bir yaşam süren Agah’ın hayatı, kendisine alzheimer teşhisi konulmasının ardından darmadağın olur. Tüm anılarını zaman içerisinde unutacak olmasının acısı nedeniyle büyük bir yıkıma uğrayan Agah, bir süre sonra bu durumun aslında bir fırsat olduğunu idrak eder. Agah, yıllardır ertelediği bir cinayeti işleminin zamanının geldiğini düşünür çünkü hastalığı sebebiyle işleyeceği suçu unutacak ve bundan dolayı hem suçlu bulunmayacak hem de vicdan azabı çekmeyecektir. Agah’ın aldığı bu karar sadece kendisini değil cinayet büro amiri olan Nevra’nın da hayatını tamamen etkileyecektir.

leyla ile mecnun

2. LEYLA İLE MECNUN

2011 yapımı Leyla ile Mecnun dizisinde Mecnun, ilkokul yıllarında trafik kazası geçiren ve kaza sonucunda felç kalan bir çocuktur. Leyla ile Mecnun dizisi 103 bölü yayınlanmıştır. Dizi  felçli Mecnun’un aklından geçen koca bir hayal ürününü konu edinir. Dizide Mecnun’un annesi oğlunu terk eder. Taksici olan babası İskender ise işini bırakıp oğlu ile ilgilenmeye başlar.

İkinci Bahar

3. İKİNCİ BAHAR

1998 yılında yapılan dizinin konusunda Samatya’da bir kebapçı dükkanı işleten Ali Haydar, eşinin ölümünün ardından kendi kendini yetiştirmiş, kızlarını büyütmüş, yetiştirmiş, nazik, sevecen ve dürüst bir adamdır. İkinci Bahar dizisi Antep Sofrası’nda çalışmaya başlayan inatçı ama duygusal ve gururlu bir kadın olan Hanım ile Ali Haydar arasında başlayan bir aşk hikayesini konu edinir.

EZEL

4. EZEL

2009 yapımı dizide, Ömer, babasının atölyesinde çalışarak yaşamını sade bir şekilde sürdüren gençtir. Askerlik dönüşünde sevgilisi Eyşan ile evlenmeyi düşünmektedir. Ancak kendisini bir anda cinayetten hapiste bulur. Bunun sonucunda hayatı darmadağın olan Ömeri’in hapiste tanıştığı Ramiz Dayı onun ikinci babası olur. Daha sonrasında Ömer kimliğini saklayarak, bir dizi estetik operasyonu geçirir ve ardından Ezel’e dönüşür. Hapishaneden çıktıktan sonra kendisine oyun oynandığı düşüncesi ile intikam için Eyşan’ın, Ali’nin ve en iyi arkadaşı Cengiz’in peşine düşer. Aşk, para, güç ve mafya entrikaları hayatlarının bir parçasına dönüşür.

ikinci bahar

5. TATLI HAYAT

2001-2004 yılları arasında yayımlanan dizide İhsan ve eşi Sevinç, İhsan’ın kuru temizleme işinden bolca para kazanarak sınıf atlamaya karar vermişlerdir. İhsan’ın hayatta yükselme çabaları sonucunda Gültepe’de yaşadıkları bir gecekondudan Etiler’deki lüks evlerine taşınmışlardır. Üst kat komşuları olan Rum-Türk çifti Yorgo ile Feraye, kızları Pelin, yan komşuları İrfan ve İhsan’ın annesi Cevriye Hanım ile beraber alışık olmadıkları bu yeni “Tatlı Hayat” hem onları yeni ufuklara taşıyacak hem de yepyeni sorunlar ile onları karşı karşıya bırakacaktır.

Masum

6. MASUM

2017 yapımı dizide emekli Komiser Cevdet ve karısı, ömürlerinin son zamanlarını şehirden uzaktaki küçük bir çiftlik evinde huzur içinde geçirmektedirler. Ta ki küçük oğulları bir gece  korkunç bir haberle birlikte eve gelene kadar.

Muhteşem Yüzyıl

7. MUHTEŞEM YÜZYIL

2011 yapımı dizide Kanuni Sultan Süleyman’nın dönemi anlatılmaktadır. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Osmanlı İmparatorluğu padişahı Kanuni Sultan Süleyman ve nikâhlı eşi Hürrem Sultan’ın hayatını, Hürrem Sultan’ın evlatları için giriştiği taht mücadelesini ve saray hayatında gerçekleşen olayları anlatmaktadır.

Çalıkuşu

8. ÇALIKUŞU

1986 yapımı dizide aşkına rağmen gururu için evinden ayrılarak Anadolu’da öğretmenlik yapan genç bir kadının yaşamını anlatan Feride’nin hayatı işleniyor. Ayrıca dönemin toplumsal koşulları da bu dizide göz önüne seriliyor.

Behzat Ç.

9. BEHZAT Ç.: BİR ANKARA POLİSİYESİ

2010 yapımı dram ve 3 sezondan oluşan Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi, cinayet büroda görevli Behzat Ç. ve ekibinin maceralarını konu alıyor. Kendisine has sorgu yöntemleri ve sert tavırları ile dizide ilgi çeken karakter  Behzat Ç, 1985 yılında polis akademisinden mezun olmasına rağmen, aldığı cezalar sebebi ile hiç yükselemez ve aynı mevkide kalır.

Yedi Güzel Adam

10. YEDİ GÜZEL ADAM

2014 yapımı bir dram dizisi olan Yedi Güzel Adam’da şairlerin 1950’li yıllarda lise sıralarında başlayan dostluklarının 1970’li yıllara kadar uzanan serüveni anlatılıyor. Adını Cahit Zarifoğlu’nun Yedi Güzel Adam isimli şiirinden alan bu dizide yedi genç arkadaşın edebiyat ile başlayan ve edebiyat ile devam eden dostluklukları işleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler