Ana SayfaKimdirCem Bahtiyar Kimdir?

İlgili Postlar

Cem Bahtiyar Kimdir?

Türk alternatif rock grubu Manga’ nın üyesi olan Cem Bahtiyar Kimdir? Cem Bahtiyar Ne Zaman Doğdu? Cem Bahtiyar Nerede Doğdu? Cem Bahtiyar Kaç Yaşında? Cem Bahtiyar Aslen Nereli? Cem Bahtiyar Hangi Burç? Cem Bahtiyar hakkında merak edilen herşey Kimdir haberimizde. İşte Cem Bahtiyar…

Cem Bahtiyar Ne Zaman Doğdu? Cem Bahtiyar Nerede Doğdu? Cem Bahtiyar Kaç Yaşında?

18 Ocak 1979 yılında, Denizli’ de dünyaya gelen Cem Bahtiyar, 42 yaşındadır.

Cem Bahtiyar Aslen Nereli? Cem Bahtiyar Hangi Burç?

Aslen Denizlili olan Cem Bahtiyar, Oğlak burcudur…

Cem Bahtiyar Kimdir?

İlk müzik çalışmalarına Denizli Belediye Konservatuarı Klasik Gitar Bölümü’nde başlayan Cem Bahtiyar, Henüz 15 yaşındayken ailesinin de finansal desteğiyle bir basgitar satın alıp basgitar ile müzik kariyerine başlamıştır. İlk grubuyla dönemin popüler rock parçalarını “cover” layan Cem Bahtiyar, kısa sürede yerel organizasyonların sahnelerinde yer bulmaya başladı. Birçok farklı yerel grupta “cover” ların yanında grubun kendi besteleriyle de ses getirmesiyle Cem Bahtiyar, kendi grubuyla tamamen grubun bestelerinden oluşan bir albüm fikri olgunlaşmaya başlarken üniversite yolunu tuttu ve Ankara’ya gitti.

Burada gerek çevresel problemler gerekse üniversite yüzünden müziğe 2 yıllık bir ara vermek durumunda kalan Cem Bahtiyar, daha sonrasından içindeki müzik aşkını bastıramaması ile birlikte şu anda da Manga ’nın vokalistliğini yapan Ferman Akgül’le “Seven” grubunda yerel barlarda müzik yapmaya başladı. Fakat cover çalmaktan o kadar sıkılmıştı ve kendi müziğini yapmak istiyordu ki “Seven” grubuyla yollarını ayırdı.

Daha sonralarında Ferman Akgül ’ün de aracılığıyla maNga’ yla tanıştı. maNga’nın farkı o dönemde popüler olan şarkıları “cover”laması dışında kendi besteleriyle de ses getiren bir grup olmasıydı. Çocukluk hayali olan bir albüm yapma fikri o dönemde büyük ulusal bir kanalda “prime time” da yayınlanan bir beste yarışmasında maNga’yla 2. kazanmasından sonra tekrar canlandı. maNga’yla ilk albümünü 2004 yılında kaydeden Cem Bahtiyar bu dönemde Göksel’in sahne basçılığı görevini de üstlenmişti. maNga’da kendine has tarzı ile dikkat çeken Cem Bahtiyar maNga grubunda üstlendiği görevler dışında da Tarkan Metamorfoz Remixes albümünde “Arada Bir (BeeFunky Mix)” şarkısında, Uzay Heparı Tribute Album’de Burak Kut’un yorumladığı “Kınalı Bebek” şarkısında, Emina’nın MTV’ de 5 numaraya kadar yükselen “Exhale”isimli single’ında, Cartel’in 2010 yılında yayınlanacak olan albümünde ve yine 2010 yılında yayınlanacak olan Aslı’nın maxi single projesinde,“Sing Your Song” yarışması döneminde arkadaşlık bağı kurmuş olduğu Emre Aydın’ın ilk albümü “Afilli Yalnızlık” albümü kayıtlarında da bas gitarist olarak görev aldı. Cem Bahtiyar müzik hayatı boyunca 500’ün üzerinde sahne performansı 100’ün üzerinde de TV performansı sergilemiştir.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler