Ana SayfaÜnlülerCAS 17-23 Şubat Programı Açıklandı

İlgili Postlar

CAS 17-23 Şubat Programı Açıklandı

Başarılı oyuncu Arzu Gamze Kılınç ve meslektaşı Muhammet Uzuner’in 2017 yılında kurmuş olduğu CAS 17-23 Şubat Programı Açıklandı.

Başarılı oyuncu Arzu Gamze Kılınç ve meslektaşı Muhammet Uzuner’in 2017 yılında kurmuş olduğu Cihangir Atölye Sahnesi, eğitim alanından sahne uygulamalarına kadar tiyatroseverlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. 17-23 Şubat tarihlerinde üç kendi repertuvarı olan biri konuk tiyatro ekibinden oluşan toplam dört oyun sahnelenecek.

CAS 17-23 Şubat Programı Açıklandı

Saloz’un Mavalı

CAS ekibinin genç oyuncuları tarafınca hazırlanan ve yönetmen koltuğunda kuruculardan Muhammet Uzuner’in oturduğu “Saloz’un Mavalı” adlı oyun 17 Şubat Pazartesi saat 20.30’da seyirci karşısına çıkacak.

Oyun, Portekiz’de 1932 yılında bir kahraman edasıyla yapılan karşılamalarla iktidar koltuğuna oturan Antonio Salazar’ın iktidarlığını konu alıyor. Salazar’ın 36 yıllık iktidarlık dönemi boyunca yaşanan zorlukları eleştirel bakış açısı ile izleyiciye sunuyor.

Peter Weiss’in yazdığı, Can Yücel’in çevirisini yaptığı “SALOZ’UN MAVALI” adlı oyunu Muhammet Uzuner yönetti. Işık tasarımını Onur Alagöz, koreografisini Hicran Akın, kukla tasarım ve uygulamasını Selda Uyan’ın yaptığı oyunda, Alper İrvan, Aylin Gündüz, Barış Kaan Güven, Berfin Karatay, Boran Özsaygı, Can Seçki, Dorukhan Kenger, Furkan Özkan, Murat
Aytekin, Onur Özer, Ömercan Çelebi, Selda Uyan, Zuhal Atalay rol alıyorlar.

Üç Kuruşluk Opera

CAS ekibinin genç yetenekleri tarafından hazırlanan ve önceki gösterimlerinde büyük bir beğeni alan “Üç Kuruşluk Opera” adlı müzikli oyun 18 Şubat 2020 Salı günü saat 20.30’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde sahnelenecek.

Brecht’in tiyatro tarihinde önemli bir yere sahip olan eseri “Üç Kuruşluk Opera”, sadece geçmişe ışık tutmakla kalmayarak bugünün dünyasına ait somut gerçekleri de işliyor. Günümüzü farklı bir bakış açısı ile yorumlamaya olanak sağlıyor.

Bertolt Brecht’in 1928’de yazdığı, çevirisini Yücel Erten, müziklerini Miraç Özar’ın yaptığı, Serpil Göral’ın yönettiği, ışık tasarımını Onur Alagöz, koreografisini Hicran Akın, şan eğitimini Ekin Bezirganoğlu ve müzik direktörlüğünü Erkan Karaosman’ın yaptığı “Üç Kuruşluk Opera” adlı müzikli oyun şimdi CAS ekibi tarafından sahneleniyor. Oyunda; Ayça
Öztürk, Canberk Dikmen, Deniz Özçelik, Emrah Erginöz, Erdi Göksu, İlke Demiröz, Kübra Ayçiçek, Müge Bozkurt, Erdi Öztürk, Osman Onur Can, Rabia Gözde Yıldız, Sadık Seven rol alıyor.

Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!

Çağdaş İtalyan Tiyatrosu’nun sivri dilli, muhalif, toplumcu oyun yazarı Dario Fo’nun Ödenmeyecek! Ödemiyoruz  oyunu Arzu Gamze Kılınç’ın rejisi ile 21 Şubat 2020 Cuma günü saat 20.30’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde (CAS) seyirciyle buluşacak.

İtalya’da bir işçi mahallesinde yaşayan iki yoksul ailenin yaşadıkları sıkıntılı durumlar üzerinden sınıf mücadelesi ve örgütlenme konularına eleştirel bir dille yaklaşım gerçekleştiriyor. Yoksullukla mücadele eden bir işçi mahallesinin kadın bireylerinin, her şeyin zamlanması sonucu karaborsaya düşmesi, yaşamın pahalılığının hayatını idame ettirmeye imkan vermediği düzene karşı duydukları öfke zamanla kitlesel bir harekete dönüşür. Kadınlar süpermarketlere giderek ya kendi belirledikleri fiyatlar üzerinden alışveriş yaparlar ya da hiçbir ödeme yapmadan aldıkları ile evlerine geri dönerler. Sonrasında ise mahalle karışır. Çünkü polis mahalleyi kuşatmış ve evlere baskın yapmaya başlamıştır. Oyun, bu gelişmeleri gülmecenin eleştirel anlatımıyla ele alıyor.

Osman Özcan’ın sahne tasarımını, Onur Alagöz’ün ışık tasarımını, Berkem Seçgin’in grafiti tasarımı ve uygulamasını gerçekleştirdiği oyunda; Ece Güzel, İlker Yiğen, Kıvanç Kılınç, Onur Alagöz, Serpil Göral rolleri paylaşıyor.

Yerin Altında/ Yeni Tiyatro (Konuk Ekip)

Sema Göktaş’ın 2005 yılında kaleme aldığı Yerin Altında oyununu, reji alanında ödülleri bulunan Kadir Yüksel yönetiyor. Oyun 22 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 16.00 ve 20.30’da, 23 Şubat 2020 Pazar günü de saat 16.00’da seyirci ile buluşacak.

Oyun, nedeni bilinmeyen bir şekilde kendilerini bir anda yerin altında bulan Mehmet ve Ayşe’nin hikayeleri üzerinden insanların maruz kaldıkları değişimlere verdikleri tepkiyi konu ediniyor.

Dramaturjisi Sevgi Karaca’ya, dekor tasarımı Emre Satı’ya, kostüm ve afiş tasarımı Ceren Aygüt’e, ışık-efekt tasarımı Orkun Ataoğlu’na ait olan
“Yerin Altında” oyununda; Belgi Saygı, Sarper Saydam, Rusudan Savaneli, Hakan Uçar, Seda İgici rol alıyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler