Ana SayfaDizilerÇarşamba Dizileri 2022

İlgili Postlar

Çarşamba Dizileri 2022

 

Televizyon ekranlarındaki Çarşamba Dizileri
2022 yılının Çarşamba günleri de oldukça hareketli, 5 ayrı kanalda 1 yarışma 4 farklı senaryoya sahip 4 dizi bulunuyor. ATV’de Kuruluş Osman, Show TV’de Oğlum, Kanal D’de Sadakatsiz, Fox TV’de Son Nefesime Kadar ve son olarak TV8’de Survivor ekranlarda yer alıyor.

Kuruluş Osman

Kuruluş Osman'ın Yayın Tarihi Belli Oldu
Kuruluş Osman’ın Yayın Tarihi Belli Oldu

Yapımcılığını Bozdağ Film, yönetmen koltuğunda Ahmet yılmaz ve Fethi Günay oturan Kuruluş Osman dizisi güçlü oyuncu kadrosuyla adından çokça söz ettiriyor. Kömür karası gözleriyle, gaza ve hürriyet ateşini tutuşturacaktı. Adı, Ertuğrul Gazi oğlu Osman’dı… Karanlığın içinde ona yol gösteren “aşk” oldu… Kan ve gözyaşıyla sulanan topraklarda, gök ekini gibi biçilen; yedi göğü, yedi yeri, dağları, denizleri aşacak bir milletin rüyasını “aşkla” gördü. Gücünü kılıcından değil, “aşktan” aldı… Zorbalığa adaletle; köleliğe hürriyetle direnen, tarihin gördüğü en büyük imparatorluğa adını “aşkla” verdi. 72 milleti kıran bozuk düzene karşı başkaldırı, mazlumların sessiz çığlığına umut, Kuruluş’un adı oldu… Kuruluş Osman… 400 çadırlık bir obadan, “ilahi aşkla” kurulan bir cihan imparatorluğuna yürüyüşün hikayesi. Kuruluş Osman dizisi İstanbul ilinin Beykoz ilçesine bağlı Riva’da 300 dönümlük bir plato üzerine kaleler, hanlar, hamamlar inşa ediliyor.

Oğlum


Ay yapım imzalı, yönetmen koltuğunda Gökçen Usta’nın olduğu, senaryosunun Ahmet Katıksız, Hürer Ebeoğlu ve Sevgi Yılmaz’a ait olan bir umut hikayesi Oğlum dizisi güçlü kadrosuyla izleyici karşısında. Oğlum dizisinde Melike ve İlyas çifti çocukları ile birlikte Şile’de yaşayan bir ailedir. Melike o gün ilk maaşını alır ve kendi parasını kazanmanın mutluluğuyla mağaza vitrinleri arasında gezerken saati unutacaktır.
Kaan ise okul çıkışında annesinin kendini almasını beklemektedir. Bu sırada Kaan küçük bir kirpi görür ve onu takip etmeye başlar. Kirpinin arkasından giden küçük çocuk kendini parkta bulur.
Diğer yandan Tuğrul ve Zeynep çiftinin 12 yaşındaki oğulları Efe de parktadır. Efe, tek arkadaşı bilgisayar oyunları olan ve ailesi ile iletişimi fazlaca kopuk bir çocuktur.

 

Sadakatsiz


Medyapım imzalı, yönetmen koltuğunda Neslihan Yeşilyurt ve Merve Çolak’ın oturduğu, senaryosunun Arzu Yurtseven, ELİF Öner, Kubilay Kara ve İrem Pelin Sönmezer’in yazdığı fenomen dizi Sadakatsiz ekranlarda ilk günkü heyecanıyla devam ediyor. Asya ( Cansu Dere) başarılı bir doktordur. Kocası Volkan (Caner Cindoruk), harika bir eş ve oğulları Ali’ye (Alp Akar) şahane bir babadır. Üç kişilik çekirdek bir aile, hep huzur ve mutluluk dolu bir hayat yaşamışlardır… beyaz güler kadar saf bir ilişkidir Asya’nın gözünde yıllardır süren evlilikleri… Ta ki; Asya, Volkan’ın atkısındaki sarı saç telini görene dek..

Son Nefesime Kadar

Ejder Umut'u Kaçırıyor Mu

Pastel film İzmalı, yönetmenliğini Deniz Çelebi Diklitaş’ın üstlendiği, senaryosunu Hatice Meryem’in yazdığı Son Nefesime Kadar dizisi güçlü kadrosuyla izleyici karşısında. BBC’nin BAFTA ödüllü Happy Valley dizisinin Türkiye uyarlaması olarak ekranlara gelecek olan “Son Nefesime Kadar”; kızının ölümünden sorumlu olduğunu düşündüğü adam hapisten çıkınca tüm dünyası alt üst olan, küçük bir kasabada komiser olarak görev yapan bir kadının hikayesini konu alıyor.

Survivor

Uzun yıllar devam eden fenomen yarışma Survivor pazartesi dahil haftada 5 gün yayınlanıyor, Survivor, dünya üzerinde birçok ülkede yapılan televizyon yarışmasıdır. Survivor formatı 1992’de İngiliz televizyon yapımcısı Charlie Parsons tarafından oluşturulmuştur, ülkemizde ise Acun Ilıcalı tarafından hakları satın alındı ve uzun yıllardır yayın hayatına devam ediyor. Programda, yarışmacılar yerleşim yerinden uzak bir bölgede soyutlanarak; para ödülü ve diğer ödüller için çekişirler.

Yarışmada kademeli eleme sistemi kullanılır. Yarışmacılar, yalnızca bir yarışmacı kalana kadar diğer takım arkadaşlarını kapalı oylama ile elerler. Yarışmayı kazanan “Sole Survivor” (Hayatta kalan kişi) unvanını da alır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler