Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerCanım Kardeşim Filminin Sonu Değişiyor!

İlgili Postlar

Canım Kardeşim Filminin Sonu Değişiyor!

LÖSEV’in 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle hazırladığı video izleyenleri duygulandırıyor. Videoda Canım Kardeşim filmi hepimizin istediği gibi ‘mutlu sonla’ bitiyor. İşte o video…

LÖSEV’den duygulandıran video!

Türkiye’de her yıl binlerce çocuk lösemi teşhisi alıyor. Henüz nedeni belli olmayan hastalık, iştahsızlık, kansızlık, zayıflama, bacaklarda kemik ağrıları, cilt altında kanamalar, burun ve diş eti kanamaları ve ateş gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Bu tip belirtiler görüldüğünde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini belirten uzmanlar, erken teşhis ve doğru tedavi ile iyileşmenin büyük oranda mümkün olduğunu söylüyor.

Buradan sonrası, filmi izlemeyenler için spoiler niteliği  taşımakta. Eğer filmi izlemediyseniz, lütfen filmi izlemeden önce bu satırları okumaya devam etmeyin.

LÖSEV, her hikayenin böyle bitmeyeceğini gösterircesine filmin sonunu değiştirerek yepyeni bir son yayınladı. Tarık Akan’ın oğlu Barış Üregil’in babasını canlandırdığı reklam filmi yüzlerde buruk bir tebessüm bırakıyor.

Bu yıl kuruluşunun 20. Yılını kutlayan LÖSEV, merhum Ertem Eğilmez’in 1973 yılında çektiği ve lösemili bir çocuğun hikayesini anlatan Canım Kardeşim’in hikayesini yeniden yazdı. Filmin orjinalinde Tarık Akan ve Halit Akçatepe, lösemili kardeşleri Kahraman’ın son isteği olan televizyonu alabilmek için her yolu deniyor ancak küçük çocuk televizyonu göremeden hayatını kaybediyordu.

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle hastalığa dikkat çeken LÖSEV, yayınladığı videoda, bütün zorlu süreçlerinde lösemili çocukların yanında oldukları mesajını veriyor. 1973 yılı yapımı olan Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Kahraman Kıral’ın oynadığı Canım Kardeşim filmi ile başlayan videoda “O küçük Kahramanlar’ın hikayesi her zaman mutlu sonla bitsin diye…” denilerek, filmin sonu mutlu son haline getiriliyor.

LÖSEV, 20. filmi özel olarak hazırlanmış filminde, unutulmaz bir sahneyi yeniden ele aldı. Lösemi hastası minik Kahraman’ı izlediğimiz Canım Kardeşim filmindeki tarihi sahne LÖSEV ile yeniden şekillendi. Ertem Eğilmez imzalı, Tarık Akan ile Halit Akçatepe’nin başrollerini paylaştığı unutulmaz “Canım Kardeşim” filminin yeni versiyonunda Tarık Akan’ı büyük oğlu Barış Üregül canlandırdı.

LÖSEV sayesinde çocuklar artık yüzde 98 oranla lösemiyi yeniyor. Tarık Akan’ın oğlu Barış Üregil’in babasını canlandırdığı kısa filmde, lösemiden kurtulan Kahraman bu kez ağabeyinin kollarında uyanıyor ve birlikte televizyon izliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler