Ana SayfaÜnlülerCan Tanrıyar 'ın Yayın Yapması Engellendi

İlgili Postlar

Can Tanrıyar ‘ın Yayın Yapması Engellendi

Sitesinde basın etiğine uymayan haberler yaptıran Can Tanrıyar’ın yayın yapması engellendi. Geçtiğimiz günlerde de çalışan çalışanını ücretsiz izne gönderen Tanrıyar çalışanlar tarafından protesto edilmişti. Çalışanlar ve Tanrıyar arasında çıkan tartışmada Tanrıyar hastanelik olmuştu. Detaylar haberimizin devamında…

Çalışanlarını Ücretsiz İzne Çıkardı

Uçankuş TV’nin sahibi Can Tanrıyar, 80 çalışanına maaşını ödemeyerek ücretsiz izne göndermişti. Bu kez Uçankuş.com’daki etik olmayan haberlerle ilgili gündeme geldi. Tanrıyar’ın yönetimindeki Uçankuş.com sitesinde hedef belirlediği kişi ve kurumlara basın etiğine uymayacak saldırılar düzenlediği fark edilince İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen bir kararla sitenin bu tür yayınlar yapması engellendi.

Sosyal medya hesabını aktif kullanan isimlerden olan Tanrıyar’ın yaşadığı lüks hayata rağmen 80 çalışanını ücretsiz izne göndermesi tepki çekti. Maaşlarını alamayan işçiler ise kanal önünde toplanarak haklarını aradı. Hatta işçiler ve Can Tanrıyar arasında çıkan arbedede Tanrıyar’ın darp edildiği ileri sürülmüştü.

Hukuka Aykırılık Tespit Edildi

Tanrıyar’ın kontrolündeki bir diğer yayın organı Uçankus.com sitesinde de hedef belirlediği kişi ve kurumlara basın etiğine uymayacak şekilde saldırılar düzenlediği tespit edildi. İş adamı M.G de Uçankuş.com’da kendisi ve eşi için yapılan haberlerden sonra şikayetçi oldu ve haberlerin durdurulmasını talep etti. 30 Nisan’da İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen bir karar ile Uçankuş.com sitesinin bu tür yayınlar yapması engellendi.

Burcu Biricik’ten TODEV Çağrısı

Hüseyin Can Tanrıyar, Tamar Öner ve Uçankuş Medya T.A.Ş aleyhine verilen kararda “Hukuka aykırı olarak kişilik hakkına saldırılan kimse hakimden saldırıda bulunanlara karşı korunmasını isteyebilir” şeklindeki yasa maddesi hatırlatıldı. Kararda ayrıca, “Davacı hakimden saldırı tehlikesinin önlenmesini, sürmekte olan saldırıya son verilmesini, sona ermiş olsa bile etkileri devam eden saldırının hukuka aykırılığının tespitini isteyebilir” ifadeleri kullanıldı.

Yayın Durduruldu

İş adamı M.G’nin başvurusunu değerlendiren mahkeme tüm bunların yasalara aykırı bir şekilde Uçankuş.com sitesinde gerçekleştirildiğini tespit ederek tedbir kararını verdi. Mahkeme kararında, “Davacı tarafın tedbir talebinin kabulü ile uçankuş.com adresli internet sitesi ile davalılara ait diğer internet sitelerinde davaya konu haberlerin yayınlanmasının tedbiren durdurulmasına, bu hususta tedbir kararının RTÜK’e bildirilmesine” denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler