Ana SayfaKimdirÇağla Kubat Kimdir?

İlgili Postlar

Çağla Kubat Kimdir?

Ödüllü bir rüzgar sörfü yarışçısı, tescilli bir güzel ve aynı zamanda sevilen bir oyuncu olan Çağla kubat kimdir? Çağla Kubat nerede doğdu? Çağla Kubat hangi burç? .Çağla Kubat aslen nereli? Ödülleri ve başarıları neler? Hangi dizilerde rol aldı? İşte haberimizin tüm detayları…
Bugün Doğan Ünlüler

Çağla Kubat Nerede Doğdu? Çağla Kubat aslen nereli? Çağla Kubat hangi burç?

Çağla Kubat, 6 Kasım 1979 Ankara doğumludur. Aslen İstanbullu olan Çağla Kubat, ailesinin Ankara’da ki anneannesini ziyarete gittiği sırada beklenenden iki ay erken doğduğu için Ankara doğumludur. Çağla Kubat Akrep burcudur.

Çağla Kubat kimdir?

Sporla çocukluk yaşlarından beri ilgilenen Çağla Kubat, lise döneminde Galatasaray’ın yıldız basketbol takımında yer aldı. İtalyan Lisesi’nden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde MakineMühendisliği eğitimi alan Çağla Kubat; Üniversite eğitimi sırasında ABD‘de Speciality Electronics (Bilgisayar Elemanları Fabrikası), İtalya‘da FIAT ve Bursa‘da FIAT/TOFAŞ Otomobil Fabrikası’nda mühendislik mesleği ile ilgili zorunlu stajını yaparak uygulama deneyimi kazandı.

Üniversitede okuduğu yıllarda İstanbul Yelken Kulübüne girerek rüzgar sörfü kariyerine adım attı. İtalyan Lisesi’nin yanı sıra, yazları gittiği İtalya’da lisan okullarında İtalyancasını geliştirdi. İtalyan Lisesi’nde aldığı Latince derslerine ek olarak 4 yıl özel Latince dersleri aldı. Üniversitede İngilizce eğitim aldı. Ayrıca ABD ve İngiltere‘de (University of Cambridge – Studio College) ingilizcesini geliştirdi. İstanbul’da British Council’de kısa süreli bir ingilizce eğitim gördü. İyi derecede İtalyanca, İngilizce ve Latince dillerini konuşabiliyor.

2001 yılında yapılan Miss Turkey Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması’nda ikinci seçilen ve ardından Porto Riko‘da yapılan Miss Universe Kâinat Güzellik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden başarılı sporcu Çağla Kubat, güzellik yarışmasının ardından bir dönem modellik de yaptı.

Çağla Kubat, çok kısa süren modellik yıllarında Nelson mayolarının 2004 ve 2005 kataloglarında, Bahçecik Kuaför Salonları’nın imaj kataloğu çekimlerinde yer almanın yanında Rowenta ve Desa’nın marka yüzü de oldu. Neşe Erberk ile anlaşan Çağla Kubat, Erberk Ajans’a bağlı olarak İstanbul’da yapılan defileler ile Cemil İpekçi‘nin Yunanistan‘da, Yıldırım Mayruk‘un Japonya‘da ve Rusya‘da düzenlenen uluslararası defilelerinde de yer aldı.

Ayrıca Arcelik, Uno, Rozi, Rowenta, Ülker, Filli Boya, İşbankası, Danette ve Pegasus gibi pekçok reklam filminde oynayan Çağla Kubat; Onur Mete, Haluk Levent ve Çelik gibi şarkıcıların video kliplerinde de rol aldı.

Sörfde ki başarısı dünya tarafından kabul edilmiş bir sporcu olan Çağla Kubat, ayrıca snowboarding, wakeboarding, rollerblading, binicilik, tenis ve dağcılık gibi bir çok başka spor dallarıyla da ilgileniyor.

Dünya Windsurf Federasyonu’nun dünyanın en iyi kadın sörfçülerini kullanarak oluşturduğu takvimde yer alan başarılı sporcu Çağla Kubat, Sports Illustrated Dergisi ve dünyanın önemli board markaları RRD ve Starboard’un kataloğunda yer alarak Türkiye’nin tanıtımında önemli rol aldı.

2011 yılının Mayıs ayında Alaçatı’da, “Çağla Kubat Windsurf Academi” isminde kendisine ait bir okul açan Çağla Kubat, 20 Eylül 2013 tarihinde sörfçü Amerikalı Jimmy Diaz ile İzmir, Alaçatı’da evlendi.

Rol Aldığı Diziler

2006 – 2006 – Sağır Oda – Kanal D (Duruşah Kırımlı)
2007 – 2008 – Kuzey Rüzgarı – Show TV (Bahar)
2009 – 2011 – Arka Sokaklar – Kanal D (Elif Komiser)
2010 – 2010 – Umut Yolcuları – Star Tv (Elif Komiser)

Televizyonda sunduğu programlar

2004 – Başka Yerde Yok
2008 – Ters Köşe – Kanal 1
2011 – Ntv Spor Haberleri

Ödülleri ve başarıları

2000 – Rüzgar Sörfü Türkiye Üçüncülüğü
2001 – Rüzgar Sörfü Türkiye İkinciliği
2002 – Miss Turkey Türkiye İkinci Güzeli
2002 – Rüzgar Sörfü Türkiye İkinciliği
2004 – Rüzgar Sörfü Türkiye İkinciliği
2005 – Türkiye Slalom Rüzgar Sörfü Şampiyonu
2005 – Avrupa Slalom Rüzgar Sörfü Şampiyonu
2005 – Funboard Sınıfında Türkiye Birinciliği
2007 – Rüzgar Sörfü Dünya Dördüncülüğü
2008 – PWA World Tour – Slalom Women – 8
2009 – PWA World Tour – Slalom Women – 5
2010 – PWA World Tour – Slalom Women – 6
2010 – Türkiye Slalom Rüzgar Sörfü Şampiyonu
2011 – PWA World Tour – Slalom Women – 9
2011 – Türkiye Slalom Rüzgar Sörfü Şampiyonu
2012 – IFCA Dünya Şampiyonası Bayanlar 3.sü
2012 – Türkiye Slalom Rüzgar Sörfü İkinciliği

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler