Ana SayfaKimdirÜmit Sayın Kimdir?

İlgili Postlar

Ümit Sayın Kimdir?

Söz ve müzik yazarı olan ünlü şarkıcı Ümit Sayın Kimdir? Ümit Sayın Nerede Doğdu? Ümit Sayın Aslen Nereli? Ümit Sayın Hangi Burç? Ümit Sayın’ın Albümleri Neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Ümit Sayın Nerede Doğdu? Ümit Sayın Aslen Nereli? Ümit Sayın Hangi Burç?

Ümit Sayın, 26 Nisan 1970‘de İzmir‘de doğdu. Ümit Sayın Aslen İzmirlidir. Ümit Sayın Boğa Burcudur.

Ümit Sayın Kimdir?

Ümit Sayın İlk ve orta öğremini İzmir’de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü’nde eğitimine devam etti. Ancak Ümit Sayın müzik kariyerine devam etmek için bu bölümü yarıda bıraktı. Ümit Sayın’nın hayatını değiştiren olay 1990 yılında Sezen Aksu‘nun İzmir’de verdiği bir konser sırasında yaşandı. Sahneye çıkarak Sezen Aksu’ya bir parçada eşlik eden Ümit Sayın, daha sonra ünlü sanatçıdan vokalisti olması için teklif aldı.

Ümit Sayın İstanbul’a geldikten sonra bir süre sonra Timur Selçuk‘tan klasik gitar eğitimi aldı. Fuat Güner‘in stüdyosunda 2 yıl çalışan Ümit Sayın 1991 yılında ilk bestelerini yapmaya başladı. Bu arada bazı stüdyo vokalleri ve reklam müzikleri için çalıştı. Stüdyoda vokal ve reklam müziği çalışmaları sırasında tanıştığı Ozan Çolakoğlu’nun birçok projesinde yer aldı.

Ümit Sayın 1992 yılında Harun Kolçak ve Sezen Aksu’ya vokalistlik yaptı. Ümit Sayın Deniz Arcak‘ı şöhrete kavuşturan “Zehir Ettin” ve “Vurur” adlı parçaların söz ve müziklerini yazdı. 1993 yılında Ajda Pekkan‘a vokalistlik yapmaya başladı. Aynı yıl Emel Müftüoğlu, Leman Sam, Hakan Peker, Seden Gürel ve Burak Kut için başarılı söz ve besteler yaptı.

Ümit Sayın 1994 yılında Tarkan‘ın “A Acayipsin” adlı albümünde yer alan “Dön Bebeğim” ve “Gitme” adlı parçalarını yazdı. İzel, Yeşim Salkım‘ın albümlerindeki parçalardan bazıları ve Pınar Aylin‘nin çıkış yaptığı “Sen Gidip De” adlı parçalar ile adından söz ettirmeyi başardı. 1994–1995 yılları arasında Tarkan’a vokalistlik yaptığı dönemde kendi albüm çalışmalarına başladı. 1996 yılında “Hicran” adlı ilk albümünü piyasaya çıkardı. Albümde yakın arkadaşı olan Ozan Çolakoğlu ile keyifle çalıştı. 1997 ve 1998 yıllarında birçok ünlü şarkıcı Aşkın Nur Yengi, Deniz Seki, Asya, Bengü, Gökhan Tepe ve Zeynep Dizdar için birçok beste ve söz çalışması yaptı.

1998 yılında babasını kaybettikten sonra 1999 yılında ikinci albümü “Ben Tabi Ki” albümünü çıkardı. 2000 yılında İstanbul Plak ile olan anlaşmasını bitiren sanatçı, Sony Müzik ile anlaştı. 2004 yılına kadar müziğe ara verdikten sonra dönüş yaparak “Mai” albümünü yayınladı.

Ümit Sayın’ın Albümleri:

1996- Hicran

1998- Ben Tabi Ki

2004- Mai

2013- Kendiliğinden

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler