Ana SayfaDedikoduBurcu Kara’ dan İyi İnsan Nasıl Yetiştirilir

İlgili Postlar

Burcu Kara’ dan İyi İnsan Nasıl Yetiştirilir

Burcu Kara’ dan iyi insan nasıl yetistirilir

Geçtiğimiz günlerde oğlu Ali’ yi dünyaya getiren , Vogue dergisine verdiği röportajda, “Erkek annesi olarak değil, iyi bir insan yetiştirmek üzere kodladım kendimi” dedi.

Ünlü oyuncu Burcu Kara, Vogue Türkiye’nin Eylül 2017 sayısı için verdiği röportajda anneliğe dair düşüncelerini paylaştı.37 yaşındaki ünlü oyuncu, çocuğa ‘proje’ gibi yaklaşan annelerden olmak istemiyor.

“Ben ona değil de o bana dönük yaşayalım istiyorum biraz. Hayatımızı çocuğun programı belirlemesin” diyen Kara, “Turistleri görürüz ya hani, çocukları sırtında dünyayı dolaşırlar, o rahatlıkta olabilmeyi arzu ediyorum. Acıkınca yer, uykusu gelince uyur. Ben, eşim, arkadaşlarım, hayatımdaki herkes, Ali şimdi uyuyacak, Ali şimdi uyanacak, Ali şimdi yemek yiyecek, Ali şimdi kusacak; buna bağlı yaşamamızı istemem. İnşallah problemli, mızmız bir çocuk olmaz” dedi.

Açıklamalarına devam eden ünlü oyuncu “Bebeğimi sete götüren bir anne olurum gibime geliyor” diyen Kara, “Günlük hayatımda pratik bir tipimdir zaten; aynı anda birkaç işe yetişebilirim. Kaçırmak istemediğim güzel bir iş çıkarsa, bebeği sete sorun olarak yansıtmayacağım bir şekilde, benimle birlikte götürürüm. Kariyerime faydası olacağını bile düşünüyorum; anne olmadan önce birçok kez anne rolü oynadım, şimdi eminim onu daha farklı oynarım” şeklinde konuştu.

“Bizim ülkemizde, ataerkil toplumlarda, oğlum da oğlum laflarından geçilmiyor. Aslanım, koçum, yiğidim, paşam sıfatlarından nefret ediyorum” diyen ünlü oyuncu, “Erkeklere böyle bir misyon yüklemek de haksızlık. Belki öyle bir çocuk olmayacak? Belki çok duygusal, kırılgan olacak? Erkek annesi olarak değil, iyi bir insan yetiştirmek üzere kodladım kendimi; inşallah başarabilirim” dedi.

“Benim oğlum yapar, benim oğlum erkek; göster bakalım teyzelere, amcalara zihniyeti çok yanlış. Erkekler erkek olduğu için üstün değil; kimse kimseden üstün değil. Kadınların yaklaşımı, evlat yetiştirdikleri için çok önemli” diyen Kara, “Ben oğlumun erkek olduğu için kendini bir tık farklı, bir tık üstün  hissettiğini hissedersem, gerçekten çok sinirlenir ve üzülürüm” ifadesini kullandı. Yapmış olduğu açıklamalar ile anneliğe bakış açısını, kendisi ve toplumumuz için ne kadar önemli bir kavram olduğunu belirten ünlü yıldıza annelik oldukça yakışmış..

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler