Ana SayfaYaşamBinbir Gece Dizisinin Çekildiği Yalı Yerle Bir Oldu!

İlgili Postlar

Binbir Gece Dizisinin Çekildiği Yalı Yerle Bir Oldu!

Bugün, İstanbul Boğazı’nda bir geminin çarpmasıyla yerle bir olan yalının görüntüleri, izleyicileri şok etti. Bu yalının ise Binbir Gece dizisine ev sahipliği yapan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı olduğu ortaya çıktı.

 

İstanbul Boğazı’nda bugün; kontrolden çıkan bir geminin, kırmızı renkli bir yalıya çarptığı görüntüler, gündemi oldukça meşgul etti.

Hareketli dakikaların yaşandığı İstanbul Boğazı’nda; Malta Bayraklı bir geminin dümeninin kilitlenmesiyle yaşanan olayda, kontrol altına alınamayan gemi, Hekimbaşı Salih Efendi Yalısına çarptı.

Son dönemlerde; ünlü diziler ve filmlerin çekildiği, düğün, konser gibi birçok etkinliğin de gerçekleştirildiği ünlü yalı, çarpan gemi ile yerle bir oldu.

Ekranların bir dönemlerdeki fenomen dizisi “Binbir Gece”ye ev sahipliği yaptığı öğrenilen yalıda, Ferzan Özpetek’in son filmi İstanbul Kırmızısı’nın da çekimlerinin yapıldığı öğrenildi.

Ünlü Yalıda, en son Şebnem Bozoklu ve Aslı Tandoğan evlenmişti!

İstanbul Boğazı’nda mimari özelliği bakımından en dikkat çeken ve fotoğrafları çekilen yapılar arasında yer alan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı, “Binbir Gece” gibi popüler dizilerin çekimlerinin yanı sıra düğün, konser ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapıyordu. Yalıda en son, ünlü oyuncular Şebnem Bozoklu ve Aslı Tandoğan dünya evine girmişti.

Şebnem Bozoklu kimdir?

Aslı Tandoğan Kimdir?

Hekimbaşı Salih Efendi Kimdir?

Yalıya adını veren Hekimbaşı Salih Efendi, Osmanlı Döneminde ilk tıp okulu olan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin ilk mezunlarından olan bir hekimdir. Salih Efendi, 3 Osmanlı sultanının doktorluğunu yapmış olup ayrıca; botanik hocalığı, maarif müsteşarlığı ve Maarif Meclisi başkanlığı yapmış ve Osmanlı haricindeki diğer devletlerce de yaşadığı dönemde tanınmış birisidir.

İşte o kaza anı!

https://www.youtube.com/watch?v=3rv4BAYd398

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler