Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerBeyaz Perde'nin En Güçlü Kadın Karakterleri

İlgili Postlar

Beyaz Perde’nin En Güçlü Kadın Karakterleri

Gururlu yaşamları, sorunlarla mücadele etme yeteneği ve yaşam tarzlarıyla ön plana çıkan Beyaz Perde’nin En Güçlü Kadın Karakterleri

Sinemada kadın karakterlerin güçlü kişilikleri ve hayatları, kendine hayran eden oyunculuklarıyla birlikte aşağıda Beyaz Perde’nin En Güçlü Kadın Karakterleri;

Captan Marvel – Carol Danvers

Marvel’da yoğun olarak gördüğümüz Hulk, İron Man gibi erkek karakterlerin yanı sıra Avengers film serilerinden Black Widow ve Scarlett Witch gibi kadın kahramanları da görebiliyoruz, bu kez kadın karakterin başrol olduğu süper kahraman filmini beyaz perdelerde görüyoruz. Carol Danvers’in Captain Marvel’a doğru evrilmesi ve bununla birlikte dünyaya dönüşünü izlediğimiz filmde en güçlü kadın kahramanların en yeni hikayesini beyaz perdelerde görüyor olacağız.

Woman At War – Halla

İzlanda yapımı filmin ana karakteri Halla isimli aktivist bir kadın. Çevre aktivisti olan ve sanayi imparatorlarına karşı savaşan karakter, evlat edinmek için işlemlere başlar. Başvurunun kabul edilmesiyle hayatı değişen kadın, çocuk hayalini gerçekleştirirken aynı zamanda da doğa için savaşmaya devam edecektir.

Alita: Savaş Meleği – Alita

Yukito Kishiro’nun manga serisinden uyarlanan film, Dr. Ido tarafından cyborg bölgesine ulaşmaya çalışırken keşfedilir. Umutsuzluk çağından kalma bir karakter olan Alita, dünyadaki ölüm ve yıkım döngüsünü kırabilecek tek kişidir.

Sarayın Gözdesi – Kraliçe Anne

18.Yüzyılda İngiltere’de gerçekleşen film, Fransayla savaş içerisinde olan ülkenin kraliçesi Anne’nin hikayesini izliyoruz. Ülkesi için kararlar almanın yanı sıra saray içerisinde yaşanan etrikalara karşı da tarafını belli etmek ve bir çok kritik seçimler yapmak zorunda kalır. Anne rolünü canlandıran Olivia Colman performansıyla bu yıl En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazandı.

Karlar Kraliçesi 4: Sihirli Ayna – Gerda

Karlar Kraliçesi’nin yaptığı hatalar yüzünden güçlü kral kendini olmak istemediği durumlarda bulur ve sihirli güçlere sahip olan Mirrorlands’a hapseder. Tüm bu duruma karşı çıkabilen ve kralı durdurmaya göze alan kişiyse Gerda olur.

Sibel – Sibel

Karadeniz’de sakin bir hayat geçiren dilsiz Sibel, ıslıkla haberleşme yöntemini kullanarak insanlarla iletişim kurmaya çalışıyor. Başına beklenmedik bir olay gelen ve Ali isimli adamla tanışan Sibel için hayat artık çok farklıdır. Bu tanışmayla birlikte köyde yaşayan kızlara dayatılan gelenekçi yaşam tarzına karşı tek başına sesini yükseltiyor!

Roma – Cleo

Cleo hizmetçilik yapan bir kadındır, evdeki dört çocuğun bakımını üstlenir. Sakin bir hayat geçiren Cleo, Fermin adında bir adama aşık olur ve hayatının geri kalanı çok farklı yönde ilerliyor. Cleo filmi, 2019 Oscar Ödülleri’nde En İyi Yönetmen, Yabancı Dilde En İyi Film ve En İyi Sinematografi olmak üzere 3 dalda ödül alarak gündeme damgasını vurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler