Ana SayfaÜnlülerBerkay'ın Başörtülü Hayranına Destek Çığ Gibi Büyüyor!

İlgili Postlar

Berkay’ın Başörtülü Hayranına Destek Çığ Gibi Büyüyor!

Berkay’ın başörtülü hayranına destek çığ gibi büyüyor! Geçtiğimiz günlerde şarkıcı Berkay’ı dinlemeye giden başörtülü bir kadının mekana alınmamasına gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. Kimler genç kadına destek verdi? Neler söylediler? Nasıl isyan ettiler? İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

Berkay’dan ‘türbanlı hayran’ tepkisi! Açtı ağzını, yumdu gözünü

Berkay’ın Başörtülü Hayranına Destek Çığ Gibi Büyüyor!

Geçtiğimiz günlerde Çeşme’de bir mekanda sahne alan şarkıcı Berkay’ı dinlemeye giden başörtülü bir kadın, rezervasyonu olmasına rağmen mekana alınmadığıni iddia etmişti. Sosyal medya hesabından bir gönderi paylaşan genç kadın, “Bugün Instagram sayesinde meşhur olan bir beach’e, Berkay Şahin konserini izlemeye gittik. Rezervasyonumuz vardı ama türbanlıyız diye resmen kapıdan kovulduk. Çok büyük ayıp” diyerek olayı ifşa etmişti.

Berkay: Arya Hiç Bilmediğim Bir Sevginin Kapısını Açtı

Ünlü İşetmecilerden Sert Tepki!

Kulüp işletmecilerinin “Rezervasyonları olmadığı için içeri almadık” diyerek kendilerini savunması üzerine mekana gösterilen tepkiler çığ gibi arttı. Yaşanan olaya sert tepki gösteren diğer ünlü işletmeciler ise şunları söyledi:

TAYFUN TOPAL (Jüpiter Grup Yönetim Kurulu Başkanı): “Hayatımda duyduğum en saçma, en terbiyesiz olay! Böyle bir ayrımcılık, böyle bir keyfiyet olamaz. Herkesin buralara gelme hakkı var, herkes gelsin diye bu mekanları yapıyoruz. Açık-kapalı ayrımcılığı yapamazsınız. Böyle yerleri kapatmak lazım. Sen bunu kabul etmiyorsan bu memlekette yaşama! Böyle bir şey yapmak ne mekancılığa sığar, ne de insanlığa. Olayı kınıyorum.”

SERKAN KOCA (Limon Alaçatı işletmecisi): “Yaşanan olay çok üzücü. Benim mekanlarımda açık-kapalı ayrımı yoktur, herkesin eşit olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kapalı, içki içmeyen müşterinin de eğlenmeye hakkı vardır. Özgürlük herkes için geçerli.”

 

KAYA DEMİRER: (Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı ve Frankie’nin işletmecisi): “TURYİD bu gibi durumlarda yorum yapamaz. Dernek olarak işletmelerin kimi alıp kimi almayacağına karışmıyoruz. İşletmeci kimliğimle kişisel olarak fikrimi sorarsanız; başkalarının prensiplerine saygı duyarım ama benim böyle bir kuralım yok.”

 

¦ ERKAN ÜNAL (Moon Beach ve otel sahibi): “Bizim mekanlarımıza baş örtülü insanlar geliyor, insanları ötekileştirmiyoruz. Prensibimiz; insanların rahat olabilmesi. Kılık kıyafete karışmıyoruz. İsteyen istediği gibi gelsin. Böyle bir kuralın olması zaten mümkün değil.”

 

¦ HAKAN DOLAKAY: (Fly-Inn Beach işletmecisi): “İşletmemizde kişinin kılık kıyafetine göre seçim yapmıyoruz. Böyle bir seçim demokratik değil. ‘Yerimiz var mı, kalabalıklar mı, tavırları uygun mu?’ gibi seçimler olabilir.”

Berkay Şahin kimdir?

Berkay, Olayı Öğrenince Küplere Bindi!

Kendisini izlemeye gelen hayranının başörtülü olması yüzünden sahne aldığı mekana alınmaması üzerine küplere binen şarkıcı Berkay, oldukça sert bir açıklama yaparak “Benim sahneye çıktığım hiçbir mekan insan ayrımı yapamaz. ‘O kapalı, bu açık’ diyemez. Hele ki benim sahne alacağım gün asla böyle bir şeye izin vermem. O gece yaşanan her neyse, bunun ‘türban’ ekseni üzerinde olma ihtimali bile benim beynime kan sıçramasına yetti. Böyle bir duruma tepkisiz kalamazdım. Sosyal medyada yazdığım her kelimemin arkasındayım. Öğrendiğim; içeri alınmama sebeplerinin türban değil rezervasyon olduğu.

Umarım bir daha ne böyle bir olay yaşanır, ne de ayrımcılık ihtimali bile bir daha gündemimizde olmaz. Kapalı olmak ya da açık olmak insanların hür iradeleriyle alakalıdır, tamamen kendi seçimidir. Eşimin başı açık ama yakın arkadaşım, kardeşim dediğim başı örtülü insanlar var hayatımda. Bir başkasının özgürlüğüne müdahale ettiği yere kadar her insan özgürdür. Toplum kuralları ölçüsünde isteyen, istediği yerde istediği şeyi giyer.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler