Ana SayfaÜnlülerBergüzar Korel Engin Akyürek Nasıl Bir Araya Geldi?

İlgili Postlar

Bergüzar Korel Engin Akyürek Nasıl Bir Araya Geldi?

Bergüzar Korel ve Engin Akyürek nasıl bir araya geldi? Bergüzar Koral ve Engin Akyürek’in başrollerin paylaştığı yeni film Bir Aşk İki Hayat, bu hafta vizyona girdi. Gerçek bir aşk hikayesinin anlatıldığı film hakkında konuşan iki ünlü isim, birlikte verdikleri röportajda samimi açıklamalar yaptı. İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntılar…

Bergüzar Korel ve Engin Akyürek’ten 14 Şubat Sürprizi!

Bergüzar Korel ve Engin Akyürek nasıl bir araya geldi?

Bergüzar Korel ve Engin Akyürek nasıl bir araya geldi? Bergüzar Korel ve Engin Akyürek’in birlikte başrollerini üstlendikleri yeni film Bir Aşk İki Hayat, geçtiğimiz hafta vizyona girdi.

Alem Dergisi’ne özel birlikte röportaj veren Bergüzar Korel ve Engin Akyürek, samimi açıklamarda bulundular.

İşte ünlü ismin o röportajı…

Bergüzar Korel ve Engin Akyürek, Alem Dergisi'ne birlikte röportaj verdi.
Bergüzar Korel ve Engin Akyürek, Alem Dergisi’ne birlikte röportaj verdi.

Bergüzar Korel kimdir?

Biz Engin ve Bergüzar olarak çok iyi anlaştık

Sette şahane bir enerji hissettik, bir de sizden dinlemek isteriz. Beraber çalışmak nasıldı?

Bergüzar Korel: Huzurluydu benim için. Engin ile daha öncesinde tanışmamamıza rağmen gayet uyumluyduk. Sette o uyumu çabuk yakaladık, ilk söyleyeceğim kelime huzur oluyor ve eğlenceliydi.

Engin Akyürek : Benim söyleyecek bir şeyim yok diyormuşum. (gülüyor) Sinema filmi olunca meseleye biraz çabuk adapte olmak gerekiyor çünkü orada yaptığınız en ufak hata ya da sorun peşinizden geliyor. Filmin bütününde biz varız o yüzden bir an önce hemen bir şeylere başlamak gerekiyordu. Biz ilk gün o sıcaklığı yakaladık. Karakterler dışında, insan olarak da onu yakaladığımızı düşünüyorum. Bergüzar’ın sette iyi bir şeyler yapmak için olan arayışlarını, dertlerini kendime de benzetiyorum. Biz Engin ve Bergüzar olarak çok iyi anlaştık.

İkinizin de kült haline gelmiş çok fazla televizyon dizisi var. TV dizilerinde çok uzun soluklu karakterlere bürünüyorsunuz. Filmde çok yoğun duygu yükü olan karakterleri canlandırıyorsunuz. Bu ruha bürünmek, hazırlık süreci nasıldı?

B.K.: Bu film üzerinde maalesef uzun bir hazırlık sürecimiz olmadı. Uzun soluklu bir diziden hemen çıkıp filme dalmak beni çok kaygılandırdı en başta. Uzun süre dönem dizisinde ve farklı karakterler oynadıktan sonra bana daha benzer bir kadını (Deniz karakterini) oynamak aslında beni rahatlatacakken daha zor geldi. Benim için kaygılı bir süreçti.

Engin Akyürek kimdir?

Karar verme sürecim çok kısa sürdü

Karar verme sürecinizle setin başlaması arası kısa mı sürdü?

B.K.: Çok kısa sürdü. İşimin bitmesi,fiziksel olarak yaptığım değişiklik – saçlarımı kestirmem- hepsi çok kısa zamanda oldu. Bu yüzden biraz apar topar kendimi sette buldum diyebilirim. O noktada Engin ile birlikte çalışmak beni çok rahatlattı. Hazırlık sürecinde de okuma provaları gerçek mekanlarda oldu, atölye çalışması yaptık, Moda sokaklarında çekim yaptık.

E.A.: Uzun süreli bir hazırlık süreci olmadı, bir an önce filme başlamak gerekiyordu. Bir taraftan da karakterler, hikaye kendi içinde kendi duygusuyla değişecek, evrimleşecekti. Kadıköy sokaklarında geçiyor hikaye ve birbirine bağlanan sahnelerden oluşuyor.

İstanbul’un her semtinin kendine has bir ruhu var. Moda’nın da kendine has bir ruhu var, özellikle sevdiğiniz bir semt midir özel yaşamınızda da?

E.A.: Ben zaten Kadıköy’de yaşıyorum. Bildiğim, yaşadığım, her zaman aşina olduğum mekanlardaydık. Çekim yaptığımız mekanların çoğuna zaten daha önce gitmiştim, bu yüzden bildiğim duyguları yaşadım.

B.K.: Ben Avrupa Yakası’nda yaşıyorum ama ailece bir şeyler yapmak istediğimizde genellikle Anadolu Yakası’na geçiyoruz. Cadde tarafına, Moda tarafına. Ben Moda’yı çok seviyorum bana sayfiye yeri gibi geliyor. Filmde de diyor ya… İzmir gibi geliyor bana biraz Moda. Çok mutlu, cıvıl cıvıl yaşayan bir yer. Kadıköy – Moda’yı seviyorum.

Film, benim de hayatta dert ettiğim birçok şeyi barındırıyor

Kariyerinde bu noktaya gelmiş iki yıldız olarak, ‘Bir Aşk İki Hayat’ film teklifi geldiğinde kabul etme sürecinizde, yönetmen mi, senaryo mu ne etkili oldu?

E.A.: Benim için tek bir unsur geçerli olmuyor. Bazen bir his, bazen başka bir faktör etkili oluyor, bunu hesaplayamıyorum. Bazen senaryoyu bazen karakteri seviyorsunuz bazen de o ekiple bir şeyler yapmayı istiyorsunuz. Bu hikayenin anlattığı meseleyi, güncel bir aşk hikayesi olmasını sevdim. 2019’da geçebilecek bir aşk hikayesi. Benim de hayatta dert ettiğim birçok şeyi barındırdığı için filmi kendime çok yakın buldum.

O zaman filmi kabul etmeniz çok zor olmadı…

E.A.: Olmadı. Güvendiğim, sevdiğim insanlar vardı. Onlarla birlikte bir şeyler yapmak bana iyi geldi. Oynadığım karakter Umut bizim sektörden, tanıdığımız birisi. Ben de 24 – 25 yaşlarımdayken o karaktere yakın insanlarla tanıştım. İlk filmini çekmeye çalışan, çekemeyip reklam filmi çeken ve büyük dertleri olan, onların içinden çıkamayan insanlarla. O yüzden bana da çok uzak bir karakter değil.

B.K.: Ekip, Engin ile oynayacak olmam, yapım şirketi derken tüm faktörler hepsi birleşti ve ben de içinde yer aldım.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler