Ana SayfaÜnlülerBergen Filminin Çekimi İptal mi Oldu?

İlgili Postlar

Bergen Filminin Çekimi İptal mi Oldu?

Ünlü şarkıcı Bergen’in yaşamına son veren Halis Serbest Bergen filmi hakkında açıklama yaptı. Serbest “Bu filmi çekmek için kime sorup kimden izin aldılar? Benim iznim olmadan kimse bu filmi çekemez” dedi.

Bergen kimdir?

Benim İznim Olmadan Çekemezler

80’li yılların ünlü şarkıcısı Bergen eşi Halis Serbest’in yüzüne kezzap atması ile görme yetisini kaybetmiş ve ardından öldürülmüştü. Bergen filminin hazırlıklarının başlamasıyla Serbest film hakkında açıklama yaptı.

Serbest, “Bergen” filminin yapımcısı Mine Şengöz’e “Bu filmi çekmek için kime sorup kimden izin aldılar? Benim iznim olmadan kimse bu filmi çekemez” dedi.

Karşılıklı Acılar Çektik

Halis Serbest geçmişte yaşanılan olayların bedelini sadece Bergen ve kendisinin ödemediğini, ailelerin de ödediğini söyledi ve “Bu zamana kadar evliliğim ve çirkin sonucunun nedenini kimseyle konuşmadım. Karşılıklı acılar çektik. Kimse bilmez evin içinde neler yaşandığını. Bu nedenle filmcilere sesleniyorum; yalan yanlış bilgilerle ve ajitasyonla süsleyeceğiniz filmden vazgeçin. Siz kimden icazet aldınız? Rahmetli Belgin, Bergen olmadan evvel neredeydiniz? Bergen’in ve benim yaşadığım sakimse beni sorgulayamaz. Kafanıza göre yazdığınız filmle toplum nezdinde kimseyi alaşağı edemeyeceksiniz.” şeklinde konuştu.

Film Hazırlıkları Başladı

Asıl adı Belgin Sarılmışer olan şarkıcı Bergen’in, hayatını hikâye edinen filmin çekimlerine ilkbaharda başlanacak. Sarılmışer Ailesi’nin izniyle ve dayanışmasıyla ele alınan yaşam öyküsü, hâlâ sonu gelmeyen bütün hurafelerden arındırılarak, günümüzün değerlerine ve kadın perspektifine ters düşmeyecek şekilde yazıldı. Danışman kadrosunda saygın sosyologların, müzikologların, yazarların, psikologların bulunduğu bu sinemasal anlatı kolektif bir ruha sahip.

Filmin merkezinde Bergen’in eski kocası Halis Serbest tarafından öldürülmesi değil, onun müzisyen gücü ve yaşam dolu karakteri yer alıyor. Bergen’in filminin senaryosu yazılırken öyküye destek veren danışmanlar şunlar; sosyolog Prof. Meral Özbek, gazeteci Tuğrul Eryılmaz, psikiatr Cemal Dindar, edebiyatçı Murat Özyaşar ve edebiyatçı Yavuz Ekinci.

Bergen Filminde Rol Alamayacak

Sarıkaya, Instagram hesabından Bergen filminde rol alamayacağını şu sözlerle duyurmuştu; “Sevgili arkadaşlar, iki buçuk seneyi aşkın zamandır heyecanla hazırlandığım ve hayata geçmesini beklediğim ‘Bergen’in hayatını konu alan film, defalarca kez pandemi ve farklı sebepler yüzünden ertelenmek zorunda kalmıştı. Kısa bir süre önce tarafıma iletilmiş olan yeni çekim takvimi, önceden belirli olan iş takvimimle çakıştığı için ‘Bergen’ filminde olamayacağımızı yapımcılarımızla paylaşmıştım, sizlerle de paylaşmak istedim. Tüm ‘Bergen’ filmi ailesine bu yolculuklarında başarılar dilerim.” demişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler