Ana SayfaKimdirBergen kimdir?

İlgili Postlar

Bergen kimdir?

Yıllar önce kocasının yüzüne kezzap attığı, sonra da vurarak öldürdüğü arabesk müzik şarkıcısı Bergen kimdir? Aradan yıllar geçmesine rağmen hala daha hafızalardan silinmeye Bergen, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü oldu, neler yaşadı, nasıl öldü? Bergen hakkında merak edilen her şey haberimizde…

Arabesk müziğin tarihine adını altın harflerle kazıyan Bergen’in gerçek ismi, Belgin Sarılmışer’dir. 15 Temmuz 1959 tarihinde Mersin’de dünyaya geldi. Henüz 7 yaşındayken anne ve babası ayrıldı. Bergen, annesi Sebahat Çakır ile birlikte Ankara’ya taşındı. Küçük yaşlarda müzik yeteneği keşfedilen Bergen, Ankara Devlet Konservatuarı Piyano bölümünde okudu. Ancak, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim hayatına son vermek zorunda kaldı. Yaşı büyültülen Bergen, 1976 yılında PTT’de memur olarak görev yapmaya başladı. Ancak, yaşadığı bir aşk olayı nedeniyle bu işinden ayrılmak zorunda kaldı.

Bergen, 1977 yılında dayısının oğlu Göksel Sarılmışer ile Mersin’de evlendi. Bu evliliğinden bir oğlu dünyaya geldi. Ancak, dört yıl sonra boşanınca eşi çocuğunu da alıp Hollanda’ya gitti.

Bergen, 1979 yılında arkadaşları ile eğlenmek için Feyman Gece Kulübü’ne gitti. Mekanda, eğlence amaçlı olarak sahneye çıktı. Kendisini dinleyen mekan sahibi İlhan Feyman, Bergen’i çok beğendi ve iş teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden Bergen, burada bit yıl çalıştı.

Ardından, Adana’daki Kuyubaşı Gazinosu’nda çalışmaya başladı. Burada sekiz ay çalışmasının karşılığında bir otomobil almak için anlaştı. Ancak, iş bittiğinde otomobil elinden alındı ve borç içinde bırakıldı.

Sonrasında, 1981 yılında Adana’ya gitti ve burada çalışmaya devam etti. Adana’da Halil Serbest ile tanıştı. Bir yıl sonra 1982 yılında evlendiler. İşin aslının, müzik piyasasında mafyalaşmış kişilerin Bergen’i ellerinde tutmak adına Halil Serbest isimli kişi ile anlaştığı ve bu evliliğin tamamen düzmece olduğu iddia edildi.

Bergen, ilk albümü ‘Şikayetim Var’ı 1982 yılında Atlas Plak’tan çıkardı. Bu sırada eşinden çok şiddet görüyor ve sık sık kaçıyordu. Hayatı dram dolu olan Bergen, eşinin azmettirmesi ile 1982 Ekim ayında İzmir’de çalışırken sahnede olduğu sırada yüzüne kezzap atıldı. Yüzüne bir kova dolusu kezzap atılan Bergen, iki gözünü de kaybetti, vücudunun büyük bir kısmı yandı. Tedavi ile sol gözü görme yetisini geri kazandı. Sağ gözünü tamamen kaybeden Bergen, saçlarını yüzünün sağ tarafına atıyor ya da güneş gözlüğü ile kamufle ederek yaşıyordu.

Albüm ve sahne çalışmalarına devam eden Bergen, 1987 yılında “Acıların Kadını” filminde rol aldı.

1987 yılında konser için gittiği Adana’da bıçaklı saldırıya uğrayan Bergen, son anda kurtuldu. Bir ara sahneye çıkmaya da ara verdi. 1989 yılında tekrar sahneye çıkmaya başladı.

Bergen, Anadolu turnesi için annesi ile birlikte Kayseri’den Mersin’e giderken boşandığı eşi Halil Serbest’in kendilerini takip ettiğini fark etti. Hemen durumu polis ekiplerine bildirirler. Polisin tedbir alacağını öğrenince içi rahatlar ve yola devam eder. Gece saat 04:00 sularında Tarsus–Pozantı E-5 karayolunun Çamalan Yaylası mevkiindeki Gülek Kasabası’nda bulunan Aspava Lokantası’na geldiklerinde Halil Serbest karşılarına çıkar. Yaşanan tartışmanın arından aracına binmek için hamle yapan Bergen’e eski eşi Halil Serbest altı el ateş etti. Bergen, olay yerinde can verirken, üç kursunun hedefi olan annesi hastaneye kaldırılarak kurtarılır. Halil Serbest, olayın ardından Almanya’ya kaçtı. Yapılan işlemlerin ardından tutuklanan Halil Serbest, hafifletici sebepler göz önünde bulundurularak sadece yedi ay ceza alır.

Filmi:
Acıların Kadını

Albümleri:

1982 – Şikayetim Var

1983 – Kardeşiz Kader

1985 – İnsan Severse

1986 – Acıların Kadını

1987 – Onu da Yak Tanrım

1988 – Sevgimin Bedeli

1988 – İstemiyorum

1989 – Yıllar Affetmez

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler