Ana SayfaKimdirBedük Kimdir?

İlgili Postlar

Bedük Kimdir?

Bedük Kimdir?

İngilizce albümü  ile elektronik dans müziğinin Türkiye’deki en başarılı sanatçılarından biri olarak gösterilen Bedük kimdir? Hayatı hakkında bilinmeyenler haberimizde.

Bedük’ün Hayatı

Bedük, 20 Nisan 1979 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Babası doktor, annesi öğretmen olan sanatçı Arı Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra Bilkent Grafik ve Tasarım bölümünü okudu. Bedük’ün müziğe olan ilgisi çocukluk yıllarında başlamış hatta liseyi okurken okul orkestrasına katılan sanatçı, bir metal grubunda çalışıyor ve konserler veriyordu.

Bedük, 18 yaşında yer aldığı ve Seattle şarkılarını coverladıkları Juicex isimli grupla Ankara’nın en iyi müzik kulüplerinde sahne aldı.Bedük üniversite mezuniyetinin ardından daha iyi  bir kariyer yapmak için Porselen grubundan ayrılıp, İstanbul’a yerleşme kararı aldı. İstanbul’da bir reklam ajansında çalışmaya başlayan Bedük’ün asıl hayali müzikle alakalı bir şeyler yapmaktı.

Bedük bütün düzenlemeleri kendisinin yaptığı “Nefes Almak Zor” isimli albümünü yayımladı. Bedük dans müziğiyle alakalı da birçok çalışmalar yaptı. 2006 Miller Music Factory yarışmasında gösterme fırsatı buldu. Zira “Like Tomorrow Will Never Come” isimli şarkı “En İyi Dans Müziği Prodüktörü” dalında ona birincilik ödülü kazandırdı. Ödül kazanmanın verdiği mutluluk ve motivasyonla ikinci albümünü yapmaya hazırlanan sanatçı kendi müzik şirketini kurdu. ikinci stüdyo albümü “Bedük- Even Better” dans parçalarından oluşuyordu. İngilizce,Türkçe sözlü şarkı ve 2 remix olmak üzere albümde yer alan 15 şarkının tamamının vokalleri, mix, kayıt, aranjman, söz ve beste çalışmaları Bedük imzası taşıması büyük bir başarıyı da beraberinde getirdi.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler