Ana SayfaÜnlülerBaşak Sayan'dan Mustafa Ceceli göndermesi: Kendinizi Allah mı sanıyorsunuz?

İlgili Postlar

Başak Sayan’dan Mustafa Ceceli göndermesi: Kendinizi Allah mı sanıyorsunuz?

Başak Sayan’dan Mustafa Ceceli göndermesi: Kendinizi Allah mı sanıyorsunuz? Mustafa Ceceli’ye eleştiride bulunduğu için tepkilere maruz kalan Başak Sayan, gelen eleştirilere ayetle yanıt verdi. Detaylar haberimizde…

Sinem Gedik, Mustafa Ceceli ve Cengiz Semercioğlu’nu şikayet etti. İfade verecekler!

Başak Sayan’dan ‘Lut Kavmi’ örneğine ayetli yanıt

Ünlü oyuncu Başak Sayan, Mustafa Ceceli’nin eski eşi Sinem Gedik ve İntizar hakkındaki görüntüleri basına sızdırdığı iddiasının ardından tepki göstermişti. Sayan’ın eleştirilerine kızan bazı takipçileri olayı meşrulaştırdığını iddia ederek Lut Kavmi’ni örnek göstermişlerdi. Başak Sayan, gelen eleştirilerin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak eleştirilere yanıt verdi. İşte Başak Sayan’ın paylaşımında yer verdiği ifadeler:

Mustafa Ceceli Kimdir?

Günaydın. Tatilin ikinci haftasındayız. Keyfimiz yerinde. Bu ara sosyal medyayı daha az kullandığımdan yorumlara cevap veremedim.Bir önceki postumda anlatmaya çalıştığım şeyi ne kadar yanlış anlamış insan var diye hayret ettim. Bana eşcinsellik üzerinden yazıp sizin çocuklarınız öyle ne olursa ne yaparsınız diye sormuşsunuz. Birincisi bunu yazanlar sanırım anne olsalar bile anne olmanın gerçek anlamını, sevginin ne demek olduğunu bilmiyorlar. Elbette hiç bir anne bu durumu istemez. Ama eğer bebeği öyle dünyaya geldiyse kabullenmekten başka çaresi yoktur. Bir anne evladı katil de olsa sevmeye ve kabullenmeye devam eder, eşcinsel de olsa. Çünkü sevgi koşula bağlı değildir. Koşula bağlı olan sevgi değildir. Toplum olarak sevgiyi o kadar koşula bağlamışız ki sevgiyi bildiğimizi sanıyoruz. Çocuklarını koşulla seven anne babalar aslında gerçekten sevmiyor demektir.

Başak Sayan kimdir?

İkincisi bir insanın bu dünyadaki sınavının ne olduğunu bilmeden onun hayatındaki durumları nasıl yargılayabiliriz? Tüm belalar da, hayırlar da Yaradan’dandır. Ancak herkes işine geldiği gibi kullanıyor inancını. İkiyüzlülük orada da devam ediyor. Üçüncüsü bana sürekli Lut kavminden bahsedip durmuşsunuz. Lut kavminin tipik özelliği sanıldığı gibi homoseksüellik değildir. Homoseksüellik insanlığın her devrinde mevcuttu. Lut kavminin tipik özelliği Lut ve arkadaşlarına 2 şeyi yasaklamalarıdır. 1) Elalemin işiyle uğraşmak 2) Aşırı dürüst ve temiz olmak… Hicr suresi 70. Ayet Lut kavminin koyduğu birinci yasağı, A’raf 82 ve Neml 56. Ayetlerse ikinci yasağı ifade eder. Bunu burada uzun uzun açıklamak zor.

Yeni roman öncesi tam da bu konuları araştırdığım için konu hakkında epey bilgiliyim. Bana örnek verdiğiniz ayeti hatırlamanızda yarar var! “Seni elalemin işleriyle uğraşmaktan men etmemiş miydik?” Her şey de olduğu gibi dinini bile ona söylenenlerden ibaret sanan, okumayan, araştırmayan, soru sormayan bir toplum yozdur. Umarım beni ve desteklediğim insanları yargılarken yukarıda yazdığım ( bilmeden bana örnek gösterdiğiniz ) Hicr 70. Ayeti hatırlarsınız. Başkalarının işlerinden size ne? Onları yargılamak size mi düştü? Kendinizi Allah mı sanıyorsunuz? Ki o bile yarattıklarını yargılamazken…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler