Ana SayfaÜnlülerBakan Açıkladı: Fenomenlere Kötü Haber!

İlgili Postlar

Bakan Açıkladı: Fenomenlere Kötü Haber!

Sosyal medyanın tanınan simaları, gelir elde etmek amacıyla fotoğraflarında, videolarında ya da diğer paylaşımlarında reklam alıyorlar. Ancak Maliye Bakanlığı yaptığı incelemelerle, bu gelirlerin vergiye tabi tutulması kararını aldı. Maliye Bakanı resmen açıkladı…

Maliye Bakanı Naci Ağbal, sosyal medya hesapları üzerinden ürün tanıtımı yaparak gelir elde eden kişilere yönelik önemli bir açıklama yaptı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, internet siteleri ve sosyal medya üzerinden para kazananların vergi mükellefi olması gerektiğini belirterek, “Bir kişi internette ister kendi sayfasına reklam alsın isterse video çekerek tweet’ler atıp oradan gelir elde etsin, her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek” dedi.

Takipçi Sayıları Milyonları Aşan İsimler Kimler?

Peki bu açıklama kimleri kapsıyor? Kimler, ne kadar para kazanıyor?

Türkiye’nin en çok takip edilen YouTuber’ları vergi ödemeksizin sosyal medyadan çok fazla para kazanıyorlar! Sosyal medyada en çok takipçisi olan isimlerden bazılarına bakacak olursak Enes Batur’un Youtebe’da  6.974.361, Orkun Işıtmak’ın  4.675.626, Kafalar’ın (Atakan Özyurt, Fatih Yasin ve Bilal Hancı) 3.508.00, Danla Bilic’in ise 1.684.435 takipçisi var. Kerimcan Durmaz’ın ise 2.4 milyon Instagram takipçisi var.

Artık O İsimler De Vergi Verecek

Anadolu Ajansı’na konuşan Bakan Ağbal, söz konusu kişiler tespit edilerek vergi mükellefi yapacaklarını aktardı… Ağbal, “Kazanç doğuran faaliyetleri bu ortamlarda yürütenler ya kendiliğinden gelip mükellef olacak ya da onları biz tespit edeceğiz ve resen mükellef yapacağız. Vergi mükellefi olmanın yaşı yok. 18 yaşın altındaysa kanuni temsilcisi kimse onun adına beyanname verecek” dedi.

Danla Bilic’in “İntihar edin hayattan kurtulun” sözleri mahkemelik etti!

Sinemalarda Enes Batur İzdihamı Yaşanıyor!

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler