Salı, Kasım 30, 2021
Ana SayfaKimdirAzer Bülbül kimdir?

Azer Bülbül kimdir?

-

Azer Bülbül kaç yaşında? Azer Bülbül aslen nereli? Azer Bülbül nereli? Azer Bülbül hangi burç? Azer Bülbül albümleri? Azer Bülbül kimdir? Azer Bülbül biyografisi? Azer Bülbül’ün Diskografi? Azer Bülbül’ün vefatı? Başarılı ses sanatçısı Azer Bülbül kimdir, nereli, müzik hayatı ve daha fazlası için haberimize bakalım…


Bugün Doğan Ünlüler

Azer Bülbül kaç yaşında? Azer Bülbül aslen nereli? Azer Bülbül nereli? Azer Bülbül hangi burç?

Azer Bülbül, 1 Şubat’da Kars Akyaka ‘da (Arpaçay) dünyaya geldi. Gerçek adı Sübutay Kesgin’dir. 44 yaşında hayata gözlerini kapayan Bülbül Kova burcuydu.

Azer Bülbül kimdir?

Gerçek adı Sübutay Kesgin olan ünlü doğduktan sonra ailesi ile birlikte Almanya’ya yerleşti. Müzik yaşantısına “Garip Yolcu” albümü ile başlayan Azer Bülbül daha sonra Halk Müziği – Arabesk tarzında “Yalan Olur” , “Ben Sana Vurgunum” , “Fırat” gibi albümleri ile müzik yaşantısına devam ederken asıl patlamayı 1996 yılında çıkardığı “Ben Babayım” adlı albümü ile yapdı. Bu albümde yer alan “Yaralandınmı Ey Can ” , “Dokunmayın Çok Fenayım ” ve “Her An Herşey Olabilir” adlı parçaları ile büyük ses getirmiş ve sesini milyonlara sevdirmişdi.

Azer Bülbül, bazıları için “tek kasetlik ünlüydü” ve belkide “zamanla kaybolanlardan olacaktı” .Ancak Azer Bülbül “Ağıt”,”Zordayım” ve “Kör Kurşun” ile ardı ardına tek kelime ile “Klasik” olacak albümlere imza atıyor ve adını müzik dünyasına altın harflerle yazdırıyordu.

Azer Bülbül’ün özel hayatı

Azer Bülbül, 15 Şubat 2001 tarihinde 10 ay hapis cezası aldı ve bu cezası paraya çevrildi. Ceza sonrasında Azer Bülbül, yaşanaları ve konuya ilişkin düşüncelerini şu şekilde ifade etti; “artık temizim. Artık o günleri anmak bile istemiyorum” demiştir.

Azer Bülbül’ün vefatı

Antalya’da kaldığı otel odasında kalp krizi sonucu 43 yaşında vefat etti. Cenazesi İstanbul’a getirilerek Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı ‘nda toprağa verildi.

Azer Bülbül’ün Diskografi

Garip Yolcu – 1984
Esmerin Adı Oya – 1986
Yalan Olur – 1987
Güzel & Kız Necla – 1988
Ben Sana Vurgunum – 1990
Bana Düştü – 1991
Bir Yudum Su – 1993
Dağlara Yolculuk – 1994
Fırat – 1995
Canım Yanıyor – 1996
Ben Babayım – 1997
Yalan Sevgiler – 1997
Doğudan Esintiler düet. Seyfi Doğanay – 1998
Elime Düştün düet. Müslüm Gürses – 1999
Yaban Eller – 2000
Zordayım – 2001
Ağıt – 2001
Kör Kurşun – 2003
Üzülmedim Ki – 2004
Ateş Düştüğü Yeri Yakar – 2004
Dünden Bugüne – 2005
Kalemin Kirildi – 2007
Başımda Bela Var – 2008
Gidiyorum 2011
Duygularım – 2011

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -

Öne Çıkan Haberler

Özge Özpirinçci Anne Oldu!.

Özge Özpirinçci Anne Oldu!…

0
Başarılı sanatçı Özge Özpirinçci ile oyuncu eşi Burak Yamantürk çiftinin bebekleri dünyaya geldi. Acıbadem Maslak Hastanesi’ndeki Doğum,  30 Kasım 2021 Salı günü, saat 15.17’de, Kadın Hastalıkları...