Ana SayfaKimdirAytunç Bentürk Kimdir?

İlgili Postlar

Aytunç Bentürk Kimdir?

Ünlü dansçı Aytunç Bentürk kimdir? Aytunç Bentürk kaç yaşında? Aytunç Bentürk aslen nereli? Aytunç Bentürk hangi burç? Aytunç Bentürk hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi, sizin için bu yazımızda yazdık.

Aytunç Bentürk Kaç Yaşında? Aytunç Bentürk Aslen Nereli? Aytunç Bentürk Hangi Burç?

Aytunç Bentürk 3 Haziran 1972 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu olan Aytunç Bentürk, İkizler burcudur.

Aytunç Bentürk Kimdir?

Aytunç Bentürk eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Küçük yaşlardan beri dansla ilgilenen Aytunç Bentürk, Tolga Han Dans Ekibi’ne katılarak TRT’de TV çekimlerinde yer almıştır. Profösyonel olarak dans hayatına dahil olan Aytunç Bentürk, 90’lı senelerde “Komedi Dans Üçlüsü’nün kurucu ekibi içerisinde yer almıştır.

1992 senesinde askere gitmek için mesleğine ara veren Aytunç Bentürk, 1993 senesinde askerden döndüğünde Yonca Evcimik’in dans grubuyla çalışmaya başlamış ve Yonca Evcimik dahil olmak üzere bir çok başarılı şarkıcının klibinde rol almıştır.

Bir yandan özel dans dersleri veren Aytunç Bentürk, 1999 senesinde FFDC’yi satın alarak kendi dans okulunu kurmuştur. 2000 senesinde Türkiye’yi temsil etmek adına çıktığı katıldığı dünya çapındaki “Salsa Turnuvaları”nda büyük bir ses getiren Aytunç Bentürk, dans turnuvalarına katılmaya hala devam etmektedir.

2001 senesinde SSDD tarafından düzenlenen dans yarışmasında Türkiye şampiyonu olan Aytunç Bentürk, 2004 senesinde İsviçre’de düzenlenen bir yarışmada birincilik elde etmiş ve 2005 senesinde Uluslararası Mayan Dünya Salsa Şampiyonası’nda “Uluslararası Dünya Şampiyonu” olarak büyük bir başarı elde etmiştir.

2004 senesinde “Aytunç Bentürk Dance Acedemy”i kuran Aytunç Bentürk, 2007 senesinde Kanal D ekranlarının sevilen yarışması olan “Benimle Dans Eder Misin” yarışmasının koreograflığını üstlenmiştir. 2007 – 2009 seneleri arasında Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun kurucu üyeliğini yaparak, “Sosyal Latin Dansları As Başkanı” seçilmiştir. 2014 senesinde ise “Salsa Ve Sosyal Latin Dansları Milli Takım Antrenörlüğü” görevini üstlenen Aytunç Bentürk, görevine hala devam etmektedir.

Aytunç Bentürk TV Showları

  • 2007 – Benimle Dans Eder Misin?
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler