Ana SayfaKimdirAyşegül Aldinç Kimdir?

İlgili Postlar

Ayşegül Aldinç Kimdir?

Ayşegül Aldinç 28 Eylül 1957 tarihinde İstanbul ‘da dünyaya gelmiştir. Babası Orhan Aldinç gazeteci ve spor yazarıdır. Annesi Süheyla Aldinç ise resim öğretmenidir.

Annesinin görevi nedeni ile lise eğitimini üç değişik okulda bitirmiştir. Lise birinci sınıfı Kandilli Kız Lisesi’nde, ikinci sınıfı Davut Paşa Lisesi’nde, üçüncü sınıfı ise  Feriköy Lisesi’nde tamamlamıştır. İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi Seramik Bölümü’nü peşinde bitirmiştir.

Eğitimini tamamladıktan bir süre sonra İstanbul Akaretler Ortaokulu’nda Müzik Öğretmenliği yaparak iş hayatına başlamıştır.  Öğretmenlik görevini bırakmasının ardından sonra Yıldız Porselen Fabrikası’nda altı sene desinatör olarak çalıştı.

1981 yılında, Modern Folk Üçlüsü ile birlikte katıldığı Eurovision Şarkı Yarışması‘nda Türkiyeyi temsil etti.

İlk müzik albümünü 1988 yılında çıkardı. 1981– 1988 arası aynı zamanda seramikle uğraşıp yurtiçi ve yurtdışı festivallere ve yarışmalara katıldı. İkinci albüm, 1991 yılında “Benden Söylemesi“, üçüncü albüm 1994 yılında “Alev Alev“, dördüncü albüm 1996 yılında “Söze Ne Hacet” adıyla çıktı. 2000 yılında “Nefes” albümü ile tekrar piyasa ile buluştu.

1985 – 1998 yılları arası Avrupa ülkelerinde ABD ve Çin‘de, Sovyetler Birliği ve Arap ülkelerinde bir çok konserler verdi.

Katırcılar“, “Yağmur Kaçakları“, “Ağrı’ya Dönüş“, “Yeşil Bir Dünya“, “Gerilla” gibi sinema filmlerinde rol alan Ayşegül Aldinç, televizyon için çekilen “Acımak“, “Taşların Sırrı” ve “Aziz Ahmet” filmlerinde de oyunculuğunu gösterdi. Ayşegül Aldinç’in hem sinemada hem de müzik alanında başarısını kanıtlayarak birçok ödüle imza atmıştır.

Altın Koza (en iyi kadın oyuncu)
İstek Vakfı (en iyi kadın şarkıcı)
Kıbrıs Gazeteciler Derneği (en iyi kadın şarkıcı)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler