Magazin Haberleri » Kimdir » Ayşe Emel Mesçi Kimdir?
Ayşe Emel Mesçi Kimdir
Ayşe Emel Mesçi Kimdir

Ayşe Emel Mesçi Kimdir?

Ayşe Emel Mesçi Kimdir? Ayşe Emel Mesçi Kaç Yaşında? Ayşe Emel Mesçi Aslen Nereli? Ayşe Emel Mesçi Hangi Burç? Ayşe Emel Mesçi hakkında merak edilenler ve bilinmesi gerekenler detaylarıyla haberimizde…


Ayşe Emel Mesçi Kaç Yaşında? Ayşe Emel Mesçi Aslen Nereli? Ayşe Emel Mesçi Hangi Burç?

11 Ağustos 1950 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Şu anda 68 yaşında olan Ayşe Emel Mesçi aslan burcudur.

Bugün Doğan Ünlüler

Ayşe Emel Mesçi Kimdir?

Tiyatro sanatçısı Ayşe Emel Mesçi 1975’te Sarp Kuzay ile evlenmiştir. Bu evlilikten 1976 yılında Zeynep, 1978’de ise Sema isimlerinde iki kız çocuğu olmuştur. Çift bu birlikteliklerini 1994 yılında sonlandırdı.

Kerbela, Çığ, Kurban, Hamlet Makinesi gibi tiyatro oyunlarını yönetmiştir. İnsan Kurdu, Tersine Akan Nehir, Buluşma gibi sinema filmlerinde rol almıştır.

2006 yılında Tiyatroda Düş Zamanı adlı deneme kitabı yayınlanmıştır.

Filmografisi

İnsan Kurdu (1997)
Tersine Akan Nehir (1996)
Buluşma (1994) – İnci
Aşk Ölümden Soğuktur (1994) – Ali’nin eski sevgilisi
Kalabalık (1983)
Duvar (1983) – Siyasi
Savunma (1979)
Endişe (1974)
Arkadaş (1974)
Yavrum (1970) – Oya
Dikkat Kan Aranıyor (1970)
Yedi Adım Sonra (1968)

Yönettiği tiyatro oyunları:

Kerbela
Çığ
Kurban
Hamlet Makinesi

Ödülleri:

1. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri Yılın En İyi Yapımının Yönetmeni (Kerbela, Ankara Devlet Tiyatrosu)
3. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri Yılın En İyi Yapımının Yönetmeni (Orkestra, Ankara Devlet Tiyatrosu)


Hakkında Numan Darğın

Avatar

İlginizi Çekebilir

Barış Aksavaş kimdir?

Barış Aksavaş Kimdir?

“Babil” dizisinin sevilen oyuncusu Barış Aksavaş kimdir? Barış Aksavaş kaç yaşında? Barış Aksavaş aslen nereli? …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir