Ana SayfaKimdirMehveş Emeç Kimdir?

İlgili Postlar

Mehveş Emeç Kimdir?

“Popüler Klasikler” albümüyle yeniden çıkış yapan Mehveş Emeç kimdir? Mehveş Emeç kaç yaşında? Mehveş Emeç albümleri neler? Mehveş Emeç aslen nereli? Mehveş Emeç hangi burç? Mehveş Emeç hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Mehveş Emeç Kaç Yaşında? Mehveş Emeç Aslen Nereli? Mehveş Emeç Hangi Burç?

Mehveş Emeç 29 Ağustos 1963 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu olan Mehveş Emeç, Başak burcudur.

Mehveş Emeç Kimdir?

Mehveş Emeç üniversiteye kadar eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Liseden mevzun olduktan sonra Avusturya’nin Salzburg bölgesinde “Mozarteum Yüksek Müzik Okulu”nu tam bursla kazanmıştır. Müziğe çocukluğundan beri ilgi duyan Mehveş Emeç, piyona derslerine dört yaşındayken başlamıştır. 1968 senesinde “Belediye Konservatuvarı”nda Ferdi Ştatzer’den ders alan Mehveş Emeç, konservatuvardan mevzun olduktan sonra Fransa’daki “Ravel Akademisi”ne davet edilmiştir.

Mehveş Emeç Türkiye’yi temsil ederek katıldığı yarışmada “En İyi Ravel Yorumcusu” seçilmiş ve aynı okulda “Trill-Glissando ve Pedal” teknikleri üzerine yüksek lisans öğrenimini tamamlamıştır. Arından aynı üniversitede doktorasını da veren Mehveş Emeç 1990 senesinde ünlü piyanist hocası Maria Curcio’nun daveti üzerine bir süreliğine Londra’ya taşınmıştır. 1998 senesinde Türkiye’ye dönen Mehveş Emeç, “İzmir Devlet Senfoni Orkestra”nda solist olarak yer almıştır. 2004 senesinde ise Marmara Üniversitesi’nde doçentlik tezini tamamlamıştır.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok farklı konsere çıkan Mehveş Emeç’in dünya çapında ödülleri de bulunmaktadır. “Bosendorfer Ödülü, ve Uluslararası Altın Çınar Ödülleri” bilinen ödüllerinden sadece bazılarıdır.

Mehveş Emeç Albümleri

  • 1994 – Schumann, Wigmore Hall, (Londr)
  • 1998 – Popular Classics, Rosslyn Hill Chappel (Londra)
  • 1999 – Türk Ordu Senfonisi Konserleri
  • 2014 – Popüler Klasikler

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler