Ana SayfaKimdirAylin Aslım Kimdir?

İlgili Postlar

Aylin Aslım Kimdir?

 İstanbul’u terk ederek Antalya’nın Kaş ilçesine taşınan ünlü rockçu Aylin Aslım Kimdir bu aralar, bir barda kavga ettiği kadının kafasında içki şişesi kırdı iddialarıyla gündemde . Peki Aylin Aslım Kimdir? Aylin Aslım Biyografisi ve hakkında bilinmeyenler Aylin Aslım Kimdir haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Aylin Aslım Nerelidir? Aylin Aslım Kaç Yaşında? Aylin Aslım Hangi Burç?

Aylin Aslım, 14 Şubat 1976 tarifinde Almanya’da dünyaya gelmiştir. 42 yaşında olan şarkıcı Kova burcudur.

Aylin Aslım Kimdir?

Aylin Aslım, müzisyen ve şarkıcıdır. Değişik tarz soundları kullanmasındaki başarısı, elektronik müziği geniş kitlelere sevdirmesi sebebiyle Türkiye’nin en popüler alternatif müzisyenlerinden biri oldu. Zaman içinde olgunlaşan müzikal stili, rock ve progressive altyapıları kullanmasıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. Aslım, sayısız soundtrack albümde kendi besteleriyle yer almış, sesini Gelgit adlı albümündeki Senin Gibi ve Zor Günleradlı iki şarkısıyla duyurmuştur. 

Aylin Aslım Almanya’daki Lich isminde küçük bir kasabada dünyaya geldi. Bir yaşında iken ailesi Türkiye’ye yerleşti. Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra müzik tutkusu ağır bastı ve kariyerine bu şekilde yön vermek isteyen Aslım’ın sahneye çıktığı ilk tarih 1994 yılıdır. İstanbul’un birçok klüplerinde özellikle seslendirdiği coverlarla dikkatleri üzerine çeken müzisyen, 1996 yılında beş kızdan oluşan Zeytin adlı rock grubunda yer aldı.

Dünyaca Ünlü Müzisyenlerle Aynı Sahnede

1998 senesinde Roxy Müzik Günleri’nde 2.’lik ödülü kazandıktan sonra aynı sene “Süpersonik” isimli grubu kuran Aslım, alışılmadık elektronik altyapılı parçalardan oluşan repertuarıyla büyük bir ilgi gördü. 1999 yılında yine Roxy Müzik Günleri’nden elinde bir ödülle döndü, bu kez Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

2000 senesinde Power Records’la yaptığı anlaşma sonrasında Gelgit isimli albümünü hayranlarıyla buluşturan Aslım, albümden çıkan Senin Gibi ve Zor Günler adlı 2 single’la sesini geniş kitlelere duyurdu.

Aynı sene müzikal direktörlüğünü de yaptığı “H2000” adlı organizasyonda, Dünyaca ünlü müzisyenlerle aynı sahnede yer aldı. Daha sonra sırasıyla Creamfieds ve Rockistanbul gibi büyük müzik festivallerinde dinleyicisiyle buluşan şarkıcı, önemli müzisyenlerin konserlerinin açılışlarında sahneye çıktı.

2003 senesinde de Mor ve Ötesi, Athena, Bülent Ortaçgil, Vega, Feridun Düzağaç, Bulutsuzluk Özlemi ve Koray Candemir’le beraber “Savaşa Hiç Gerek Yok” adlı single çalışmasını yaptı.

Aslım 2003 senesinde ilk albümü Gelgit’teki elektronik şarkıları “Süt’lü” ismini verdiği proje dahilinde rock versiyonlarıyla yeniden coverladı. Yunanlı pop müzik sanatçısı “Teresa”, Aslım’ın Senin Gibi adlı 45’liğini Yunanca seslendirdi.

Murathan Mungan’ın sözlerini yazdığı şarkıların farklı müzisyenlerce yeniden yorumlandığı “Söz Vermiş Şarkılar” isimli albüm projesinde sanatçı “Kimdi Giden Kimdi Kalan” adlı şarkıyı seslendirdi. 2004 senesinde ayrıca DJ Mert Yücel’le birlikte yaptıkları “Dreamer” isimli İngilizce single İngiltere’de Baroque şarı kazanarak, İngiltere’de Balance Chart UK’de 3 numaraya, Amerika’da Balance Chart USA’de 1 numaraya kadar çıktı. Aslım, ünlü yönetmen Fatih Akın’ın “Duvara Karşı” filminin soundtrack’inde, “Senin Gibi” isimli şarkısıyla da yer aldı.

Aylin Aslım barda kavga haberine isyan etti: İyi uydurmuşsunuz!

Tarzını Değiştirdi

2005 senesi sanatçıyı müzikal anlamda farklı bir yöne taşıdı. Zira ikinci stüdyo albümü “Gülyabani” elektronik değil sert ve progressive rock soundlardan oluşuyordu. 5 sene aradan sonra hayranlarıyla buluşan albüm yeni soundlarıyla büyük ilgi ile karşılandı. Aslım aynı sene 2005 de Teoman’ın yönetmen koltuğuna oturduğu ilk filmi “Balans ve Manevra” filminde rol aldı ve filmin Pasaj Müzik tarafından yayınlanan soundtrack’inde “Bazı Yalanlar” adlı şarkıyı yorumladı.

Sanatçının ortak çalışma yaptığı ünlü isimlerden biri de Nejat Yavaşoğulları’ydı. Bulutsuzluk Özlemi’nin “Felluce-Bağdat” isimli single albümünde “Bağdat Kafe” isimli şarkıda Yavaşoğulları’yla düet yapan Aslım, Kutluğ Ataman’ın yönetmenliğini yaptığı “İki Genç Kız” adlı filmin soundtrack’inde “Keşke” isimli şarkısıyla yer aldı.

Rock Sınıfı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın yanı sıra işadamı İbrahim Betil’in de destek verdiği ve müziğin içine matematik, coğrafya, tarih ve sosyal bilgiler ekleyerek çocukların müzik ile öğrenmesini hedefleyen bir projeydi. Birçok başarılı ismin  yer aldığı bu eğitici, öğretici albüme, Aslım, Madde adlı şarkısıyla destek oldu. Aynı senenin sonlarında çıkan Güldünya Çocukları isimli albümde Nilüfer’e ait olan Karar Verdim isimli parçayı yorumladı.

2009 senesinde Canını Seven Kaçsın isimli üçüncü stüdyo albümünü yayınladı. 2011 yılında  Vodafone FreeZone Turnesinde Şebnem Ferah’ın “Özgürce Yaşa” isimli single’ında Şebnem Ferah, Hayko Cepkin, Badem ve TNK ile düet gerçekleştirdi.

2011 yılında Ocak ayında Coca Cola’nın “Hayata Artı” projesi için “Başka Bir Dünya” isimli single’yi yayınladı.

2013 yılının Mart ayında 4. solo albümü “Zümrüdüanka”yı çıkarttı.

Aylin Aslım Albümleri

  • 2000 – Gelgit
  • 2005 – Gülyabani
  • 2009 – Canını Seven Kaçsın
  • 2011 – Başka Bir Dünya
  • 2013 – Zümrüdüanka
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler