Ana SayfaKimdirAyla Erduran Kimdir?

İlgili Postlar

Ayla Erduran Kimdir?

Keman sanatçısı Ayla Erduran kimdir? Ayla Erduran kaç yaşında? Ayla Erduran Albümleri Neler? Ayla Erduran aslen nereli? Ayla Erduran hangi burç? Ayla Erduran hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Ayla Erduran Kimdir? Ayla Erduran Kaç Yaşında? Ayla Erduran Hangi Burç?

Ayla Erduran, 22 Eylül 1934 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu olan dünyaca ünlü kemancı Ayla Erduran, Başak burcudur.

Ayla Erduran Kimdir?

Ayla Erduran, ortaokula kadar eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Keman çalmayı henüz dört yaşındayken öğrenen Ayla Erduran, 11 yaşındayken Niccolo Paganini’nin konçertosunu çalarak Paris Konservatuvarı’na başarıyla girmiştir. Eğitimi üstün bir başarıya bitiren Ayla Eduran, 1957 ve 1958 seneleri arasında “Moskova Konservatuarı”nda David Oistrakh ile birlikte çalışma fırsatı yakalamıştır.

Güney Amerika, Türkiye, Kanada, Ortadoğu ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde turneler yapan Ayla Erduran 1958 senesinde Belçika Kraliçesi Elizabeth’inde seyirciler arasında yer aldığı , Brüksel konserinde Ulvi Cemal Erkin’in keman konçertosunun ilk seslendirmesini yapmıştır.

1963 senesinde “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası” ile birlikte Ortadoğu veAvrupa’nın çeşitli bölgelerinde konserler veren Ayla Erduran, 1964 senesinde Mithat Fenmen eşliğinde düzenlenen Londra şehrinde verdiği ilk resitaliyle “Harriet Cohen-Olga Verney” ödülünü kazanmıştır.

1970 senesinde Hollanda’da “Ludwig Van Beethoven Ödülü”nü kazanan başarılı sanatçı Ayla Erduran, 1971 senesinde “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı” unvanına layık görülmüştür. 1973 senesinden 1990 senesine kadar İsviçre’deki “Conservatoire Populaire”de ve “Lozan Konservatuvarı”nda ustalık sınıfında öğretmenlik yapan Ayla Erduran, günümüzdeki pek çok sanatçıyı yetiştiren önemli isimler arasında yer almaktadır.

2002 senesinde Ayla Erduran’ın hayatı, Evin İlyasoğlu tarafından “Aylayı Dinler Misiniz?” isimli kitapla kaleme alınmıştır.

Ayla Erduran Albümleri

  • 2008 – Arşiv Serisi – 5
  • 2004 – Ayla Erduran Plays J. S. Bach
  • 2004 – Ayla Erduran Plays With Mithat Fenmen
  • 2004 – Ayla Erduran Plays Brahms (Piano Trios No. 2-3)
  • 2004 – Ayla Erduran Plays Johannes Brahms
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler