Ana SayfaKimdirAyben Özçalkan Kimdir?

İlgili Postlar

Ayben Özçalkan Kimdir?

“Sensin O” albümüyle tanınan ünlü Rapçi Ayben Özçalkan kimdir? Ayben Özçalkan kaç yaşında? Ayben Özçalkan aslen nereli? Ayben Özçalkan hangi burç? Ayben Özçalkan hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Ayben Özçalkan Kaç Yaşında? Ayben Özçalkan Aslen Nereli? Ayben Özçalkan Hangi Burç?

Ayben Özçalkan, 22 Eylül 1982 senesinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Aslen İstanbullu olan başarılı Rap sanatçısı Ayben Özçalkan, Başak burcudur.

Ayben Özçalkan Kimdir?

Sevilen Rapçi Ceza’nın kız kardeşi olan Ayben Özçalkan, eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Liseden mevzun olduktan sonra “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü”nü kazanan Ayben Özçalkan, Rap müzikle abisi sayesinde çok küçük yaşlarda tanışmıştır. Abisiyle birlikte Rap şarkı sözleri yazmaya başlayan Ayben Özçalkan, 1998 senesinde “Nefret-i Meclis” adındaki ilk albümüyle Rap piyasasına profesyonel olarak giriş yapmıştır.

Özgün tarzıyla çok sevilen Ayben Özçalkan, aynı zamanda ülkemizdeki ilk kadın Rap sanatçısıdır. Bu alanda kendini daha çok geliştiren Ayben Özçalkan, hem abisi Ceza ile, hem de solo olarak birçok parçaya imza atmıştır. 2008 senesinde “Sensin O” albümüyle büyük bir çıkış yakalayan Ayben Özçalkan, canlı performansıyla da büyük bir beğeni toplamayı başarmıştır.

Rapseverlerden tam not alan Ayben Özçalkan, müziğe uzun bir süre ara verdikten sonra 2017 senesinde “Başkan” adını taşıyan yeni albümüyle yeniden dinleyicisiyle buluşmuştur.

Ayben Özçalkan Albümleri

  • 2017 – Başkan
  • 2008 – Sensin O
  • 1998 – Nefret-i Meclis
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler