Ana SayfaKimdirAydın Uğurlular kimdir?

İlgili Postlar

Aydın Uğurlular kimdir?

Kuşum Aydın diye tanınan ünlü şarkıcı Aydın Uğurlular kimdir? Aydın Uğurlular nerede ve ne zaman dünyaya geldi, hangi eğitimleri aldı, müzik hayatına nasıl başladı, çalışmaları nelerdir? Kuşum Aydın’ın biyografisi detaylarıyla Aydın Uğurlular kimdir haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Aydın Uğurlular nerede doğdu? Aydın Uğurlular aslen nereli?

İstanbul doğumlu sanatçı aynı zamanda aslen İstanbulludur.

İstanbullu ünlüler

Aydın Uğurlular şuan kaç yaşında? Aydın Uğurlular hangi burç?

Aydın Uğurlular şuan 52 yaşında ve yengeç burcudur.

Aydın Uğurlular kimdir?

Sahnelerin kuşum Aydın’ı, tam ismi ile Muharrem Aydın Uğurlular, 1 Temmuz 1966 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Ailesinin tek çocuğudur. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Cam Bölümü’nde üniversite eğitimine başlayan Kuşum Aydın, Tekstil Sanatları Bölümü’nene geçiş yaptı ve bu bölümden mezun oldu.

Sonrasında, İstanbul Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi´nde işletme iktisadı eğitimi aldı ve yöneticilik üzerine ihtisas yaptı. Eğitimini tamamladıktan sonra Milano’ya gitti ve tekstil üzerine bir süre staj yaptı. Stajın ardından Türkiye’ye dönerek bir süre tekstil sektöründe yöneticilik yaptı. Kuşum Aydın, henüz yirmili yaşlarındayken vokallik yaparak müzik hayatına adım attı.

Ardından kulüplerde sahne almaya başladı. Sezen Aksu’nun vokalistliğini de yapan Kuşum Aydın, bu sırada adını duyurdu ve herkesin tanıdığı bir isim haline geldi. Aydın Uğurlular, 90’lı yıllarda ünlü sunucu Özlem Yıldız ile birlikte Sabah Şekerleri isimli programın sunuculuğunu yaptı.

Kuşum Aydın tanınmayacak halde! Nasıl bu kadar zayıfladı?

Böylece, sabah programlarının aranan sunucusu olmayı başardı. 1995 yılında Aydın Havası isimli albümünü çıkaran Kuşum Aydın, bu ismi 1998 yılında çıkardığı Mutlu Yıllar Kuşum albümü sayesinde kazandı. Bu albümden sonra Aydın Uğurlular, Kuşum Aydın olarak anılmaya başladı. Kuşum Aydın, bir çok albüm çalışması ve sahne çalışmaları ile müzik hayatına devam etmekte. Kuşum Aydın, 2008 yılında Tülay Çakır ile evlendi. Ancak, mutluluğu çok uzun sürmedi ve 2013 yılında boşandı.

Kuşum Aydın’ın albümleri

  • 1995 – Aydın Havası
  • 1998 – Mutlu Yıllar Kuşum
  • 2000 – Kanki
  • 2005 – Kırmızı Kart
  • 2009 – Şeker
  • 2010 – Pardon Canım Aydın Ben
  • 2011 – Evlenme
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler