Ana SayfaKimdirArda Turan kimdir?

İlgili Postlar

Arda Turan kimdir?

Yeni Baba olan Arda Turan kimdir? Son zamanlarda sanatçı isimle yaptığı tartışmayla magazin gündeminde olan ünlü futbolcunun kariyeri ve özel hayatı ile ilgili merak ettiklerinizi sizler için bir araya getirdik. Detaylar  Arda Turan  kimdir haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Arda Turan nerede doğdu?  Arda Turan  aslen nereli?

Ünlü futbolcu Arda Turan İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde dünyaya geldi aslen Edirnelidir.

Edirneli ünlüler

Arda Turan şuan kaç yaşında?  Arda Turan  hangi burç?

Arda Turan 31 yaşında ve kova burcudur.

Arda Turan Kimdir?

Galatasaray’da forma giydiği yıllarda Süper Lig Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası başarıları yaşayan Arda Turan, 30 Ocak 1987 yılında İstanbul Bayrampaşa’da dünyaya geldi. Ailesi aslen Edirne’lidir. Annesi Yüksel Turan, babası Adnan Turan, kardeşi Okan Turan’dır.

Okul Hayatı

Liseyi şehremini Lisesinde tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi’ni kazandı. Halen burada lisans eğitimine devam etmektedir. Çok küçük yaşlardan beri futbol ile yakından ilgilenen Turan, henüz 12 yaşında iken Galatasaray’ın alt yapısında oynamaya başladı.

Arda Turan Futbol Hayatı

4 yıl boyunca Galatasaray’ın PAF takımında forma giydi. 2002 yılında daha 16 yaşında iken Türkiye Milli Takımında forma giyme şansı elde etti. 2006 yılına kadar 16 yaşı altı Milli Takım gençler kadrosunda forma giyen Arda Turan, 2006 yılında Türkiye A Milli takımı oyuncu kadrosuna katıldı. Milli Takımın gençler kadrosunda oynadığı yıllarda toplamda 79 maçta oynadı ve 15 gol attı. Galatasaray’ın PAF (Profesyonel Altı Futbol Takımı)da 4 yıl boyunca aralıksız forma giyme şansı elde etmiştir.

2004- 2005 sezonunda Galatasaray’ın ana kadrosuna katıldı. Ancak tecrübesinin yetersiz olması nedeniyle takımda çok uzun süre kalamadı. 2005-2006 sezonunda Galatasaray tarafından Manisaspor’a kiralandı. Manisaspor’da forma giydiği yıllarda göstermiş olduğu performansı ile kısa sürede dikkat çeken Arda Turan, gelecek sezonda Galatasaray kadrosuna yeniden dönüş yaptı.

2006-2007 senesinde futbol kariyerinde başarılı bir dönem geçiren yıldız futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında FK Mlada Boleslav’a iki gol atarak adını duyurdu. Aynı sezon toplamda 31 lig maçında forma giydi ve 5 gol attı.

Bir sonra ki sezona zayıf bir başlangıç yapsa da kısa sürede kendini toparlayarak futbol gücünü ortaya çıkarmayı başardı. Sezonun ikinci yarısında göstermiş olduğu performansı ile kısa sürede herkesin beğenisini kazandı. Lig’te elde ettiği başarısının sonucunda Avrupa’nın en büyük takımlarından biri olan Newcastle United’de transfer teklifi aldı. Ancak bu teklif Galatasaray tarafından kabul görmedi. Busezonunda toplamda 30 maçta forma giyerek 7 gol kaydetti. Bir sonraki sezon olan 2008-2009 senesinde futbol kariyerinin ilk hat-trick’ini Sivasspor’a karşı yapan yıldız futbolcu, UEFA Kupası karşılaşmalarında Bordeaux’a karşı attığı 2 gol ile takımının en başarılı oyuncularından biri oldu.

Bu sezonda 29 maçta toplam 7 gol ve 9 asist kaydeden başarılı orta saha oyuncusu başarısını kanıtlamıştır. 10 Temmuz 2009 tarihinde henüz 22 yaşında iken Galatasaray’ın kaptanlığını üstlendi. Galatasaray klübünün tarihindeki en genç kaptanı oldu. Arda Turan, Galatasaray’ın efsane futbolcuları Metin Oktay, Tanju Solak, Gheorghe Hagi gibi 10 numaralı forma giymiştir.

Milli Takım kariyeri: Çok küçük yaşlarda Milli Takım’ın 16 yaş altı kadrosunda başlayan Arda Turan, Türkiye A Milli Futbol Takımı ile beraber ilk defa, 2008 yılında sahaya çıktı. Aynı yıl Milli Takım forması ile ilk golünü Türkiye-Uruguay maçında atmıştır. Yine Aynı yıl 11 Haziran’da oynanan İsviçre-Türkiye maçında son dakikada attığı gol ile adını Türk futbol tarihine yazdırmıştır. A Milli Tak?m ile beraber sahaya çıktığı 34 maçta toplam 5 gol elde etmiştir.

2011 Ağustos ayında Atletico Madrid’le 4 yıllık sözleşme imzaladı Galatasaray bu transferden 12 Milyon Euro bonservis bedeli aldı. Temmuz 2008’de Arda, İspanyol dergi Don Balon tarafından “Dünyanın En İyi 100 Genç Oyuncusu” listesinde 8. sıraya yerleşti.

Yardıma muhtaç çocuklara ve vakıflara; Özellikle “Türkiye Böbrek Vakfı” ve Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) organizasyonlarında büyük katkıda bulunmuştur.

Yardımları halen devam etmektedir. 2009 yılında ünlü oyuncu Sinem Kobal ile büyük bir aşka yelken açmış ancak uzun süren birlikteliğin ardından 2013 yılında ayrılmıştır. 7 Temmuz 2015 tarihinde 34 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında İspanyol’un en ünlü takımı olan Barcelona’ya 5 yıllığına transfer oldu. Turan, Tüğtü Reçber’den sonra Barcelona forması giyen ikinci Türk futbolcudur.

Futbolcu Arda Turan şimdiler de Başakşehir spor hayatına devam etmektedir.

Futbolcu Arda Turan 11 mart 2018 yılında uzun süredir birlikte olduğu  Aslıhan Doğan ile evlendi. Çift bu evliliklerini erkek bebekle taçlandırdılar.

Arda Turan Baba Oldu!

Futbol Kariyeri

  • 1999 – 2000 – Altıntepsi Makelspor (Amatör kulüp)
  • 2000 – 2005 – Galatasaray(profesyonel altı futbol takımı)
  • 2005 – 2006 – Galatasaray
  • 2006 – 2007 – Manisaspor (kiralık)
  • 2007 – 2011 – Galatasaray
  • 2015 – Atletico Madrid
  • 2015- Barcelona
  • 2017- Başakşehir Spor

6 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler