Ana SayfaKimdirArka Sokaklar Dizisinin Komiser Selin’i Oya Okar Kimdir?

İlgili Postlar

Arka Sokaklar Dizisinin Komiser Selin’i Oya Okar Kimdir?

Oya Okar, 1986 yılında İstanbul‘da doğmuştur. Annesi tıp profesörüdür. Babasının adı Ahmet Okar’dır. İki kardeş olan oyuncunun, bir abisi vardır. Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü mezunudur. Oyuncu olmasaydı müzisyen olacağını röportajlarında vurgulayan oyuncu, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro bölümünde hem lisans, hem de yüksek lisans eğitimi aldı.

Kariyeri

2005 yılında “Şöhret” dizisinde ablasını canlandıran Ahu Türkpençe‘yi kıskanan, lüks ve ün takıntısı olan “Gülçin” isimli genç kızı oynadı.2007 yılında çekilen “Doktorlar” dizisinde Gülümsün karakterini canlandırdı. 2008 yılında “Düğün Şarkıcısı” dizisinde Erkan Can, Hatice Aslan gibi usta isimlerle birlikte oynadı.2011 yılında TRT 1‘de oynayan, Bosna savaşını anlatan “Mavi Kelebekler” dizisinde Burak Hakkı ile oynadı.

Oya Okar’ın da oynadığı, 14 Ocak 2014 tarihinde Kanal D Ekranlarında gösterime giren “Zeytin Tepesi” dizisinde başrol oyuncusu olarak Aslıhan Gürbüz oynadı. Diğer rollerde Tayanç Ayaydın, Atilla Saral, Zerrin Sümer, Haldun Boysan, Salih Bademci, Ayça Varlıer, Hakan Karahan gibi sanatçılar var. Zeytin tepesi’nin yapımcılığını MF Yapım Faruk Bayhan ve Faruk Aksoy üstlendi. 2005 yılında oyunculuk kariyerine adım atmıştır., Bir çok projede yer alan güzel oyuncu dizinin 10. sezonunda Arka Sokaklar ekibine dahil olmuştur.Dizide komiser Selin karakterini canlandırmaktadır.

Tiyatro :

2012 – Sessizlik (oyun) : Moira Buffini – İstanbul Devlet Tiyatrosu

2010 – İmparatorluk Kuranlar : Boris Vian – İstanbul Devlet Tiyatrosu

Filmleri :

2014 – Zeytin Tepesi (Dizi)

2012 – Böyle Bitmesin (konuk oyuncu) (Dizi)

2011 – Mavi Kelebekler (Dizi)

2009 – İstanbul Çocukları (Dizi)

2008 – Düğün Şarkıcısı (Dizi)

2008 – Sınıf (Dizi)

2007 – Doktorlar (Dizi)

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler