Ana SayfaKimdirSevil Akı kimdir?

İlgili Postlar

Sevil Akı kimdir?

Ünlü oyuncu Sevil Akı kimdir? Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol alan Akı, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, hangi projelerde yer aldı? Sevil Akı hakkında merak edilen her şey detaylı şekilde haberimizde yer alıyor.

Sevil Akı, 9 Eylül 1971 tarihinde Erzurum’da dünyaya geldi. Oyunculuk eğitimi almaya karar veren Akı, Trakya Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Eğitime çok önem veren Sevil Akı, okuldan mezun olduktan sonra kendini daha da geliştirmek adına Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Tiyatro Eğitimi aldı.

Eğitimini tamamlayan Sevil Akı, İstanbul Devlet Tiyatrosu, İstanbul Şehir Tiyatrosu ve Espri Standartları Enstitüsü Kurumu gibi Tiyatro topluluklarında görev yaptı.

Sevil Akı’nın televizyon ekranlarına ilk adımını atışı, 1996 yılında yayınlanan Gurbetçiler dizisi ile gerçekleşti. Bu rolünün ardından Benim Annem Bir Melek, Hacı, Tatlı Hayat, Keşanlı Ali Destanı gibi daha birçok projede yer aldı.

Sevil Akı, şimdiler ATV ekranlarında yayınlanan Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol alıyor, Emine karakterine hayat veriyor.


Bugün Doğan Ünlüler

Sevil Akı’nın rol aldığı projeler:

Tatlı Şeyler (Köylü) Sinema Filmi 2017

Rüya Sinema Film 2016

Zilin Sesi (Şazimet) Sinema Filmi 2015

Nadide Hayat Sinema Filmi 2015

Hannas: Karanlıkta Saklanan Sinema Filmi 2015

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz 3. Sezon TV Dizisi

3. Sezon (Emine) 2017

2. Sezon (Emine) 2016

1. Sezon (Emine) 2015

Cahide Devekuşu’nun Açık Evliliği (Azrail) Kısa Film 2015  Sinema Filmi 2015

Tatlı Hayat (Rebecca) TV Dizisi 2001

Gurbetçiler TV Dizisi 1996

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler