Ana SayfaKültür ve SanatFilmler"Arif V 216'ya kötü diyenlerin ruh sağlığını gözden geçirmesi gerekiyor"

İlgili Postlar

“Arif V 216’ya kötü diyenlerin ruh sağlığını gözden geçirmesi gerekiyor”

Usta oyuncu Zafer Algöz, MAG dergisinin Mart sayısı için özel bir röportaj verdi. Aktörlük kariyerinin yanı sıra yazdığı kitaplarla da hayranlarının karşısına çıkan Algöz, kendisiyle yapılan röportajda, Türk sineması ve son filmi “Arif V 216” hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zafer Algöz; oyunculuk performansıyla Türk sinemasının önemli isimlerinden birisi. Oyunculuğun yanı sıra yazarlık da yapan Algöz, büyük beğeni alan “Haşırt Dı Bilekbord” adlı kitabından sonra ikinci kitabı “Keş On Dı Teybıl” ile yeniden okurlarıyla buluştu.

Ankara’ya kitap fuarı için gelen başarılı oyuncu; özel röportajında, yazarlık serüveninden, sinema dünyasından ve Arif V 216 adlı son filmi hakkında ilgi çekici açıklamalar yaptı.

“Arif V 216 filmi gibi bir filmi çekmeye bizden başkasının cesaret edeceğini sanmıyorum”

Zafer Algöz röportajında; izleyicilerin tabii ki bir filmi beğenip beğenmeme haklarının olduğunu ifade ederken, Arif V 216 filmine, “Ayy çok kötü bir film.” diyenlerin bence ruh sağlıklarını gözden geçirmeleri gerekiyor. Kolay kolay böyle bir film yapılamaz Türkiye’de. Ben, bizden başka kimsenin cesaret edebileceğini zannetmiyorum. Cem Yılmaz’dan başka. Onun için şöyle de düşünebilirdi: “Ben bu filme bu kadar masraf yapacağıma bunun ile herhangi bir gayrimenkule yatırım yaparım. Bir tane arazi alırım, tarla alırım, bir şey yaparım.” Ama böyle bir hayalin içine bizi de ortak ettiği için ben çok mutluyum. Çünkü Cem’in yaptığı sinema filmlerinin hepsi klasik olan sinema filmleri. Üzerinden yıllar geçse de her seyredişte yeni bir detay, yeni bir derinlik yakalıyorsunuz. “Ya ben bunu beş kere seyrettim, arkadaki arabanın plakası meğer ne komikmiş şimdi görüyorum” duygusu uyandırıyor. Bu da benim sevdiğim bir komedi tarzı.” Şeklinde açıklama yaptı.

“Ortada bir gişe savaşı falan kim kimi geçer derdimiz yok. Sadece kaliteli iş yapmaya çalışıyoruz.”

Arif V 216 filmi için açıklamalarına devam eden Algöz, “Mesela bana bir karı koca Instagram’dan bir fotoğraf gönderdi. Bizim filme otuz kez gitmişler. Biletleri var, tarih atmışlar üzerine. Otuz bilet vardı. Bir filme otuz kere gitmesi bir insanın, benim için çok büyük bir mutluluk. Demek ki çok güzel bir iş yapmışız. Onun dışında başkalarının söyledikleri pek beni ilgilendirmiyor. Çünkü neticede bu işi insanlar sinema filmi görsün, mutlu olsunlar hem de Türkiye’deki sinema sektörüne bir katkısı olsun diye yapıyorsunuz. Ortada bir gişe savaşı falan kim kimi geçer derdimiz yok. Sadece biz kaliteli iş yapmaya çalışıyoruz.

Cem Yılmaz kimdir?

“Cem ile yaptığım filmler benim için çok kıymetli”

Ünlü oyuncu Algöz; şimdiye kadar rol alığı filmlerde, canlandırdığı karakterlerin hepsini de çok sevdiğini ve ayırt etmediğini, onların bir nevi evladı gibi olduğunu ifade ederken, “Cem Yılmaz ile yaptığım sinema filmleri benim için çok kıymetli. Hayatım boyunca 20-25 tane sinema filmi yapmışımdır ama onunla yaptığım sinema filmlerinin gözümde yeri çok farklı. Çünkü daha sadece isim aşamasından itibaren projenin içinde olduğumdan manevi anlamda farklı bir sorumluluk duyuyorum.

Hafızalardan silinmeye yüz tutmuş isimleri ölümsüzleştiren isim Zafer Algöz, ülkemizdeki sinema dünyası ilgili yaptığı açıklamalarda ise; Türk sinemasında film yapma hastalığının olduğunu, hayatında hiç yapımcılık yapmamış insanların bile film çektiğini, ülkemizde çok kaliteli oyuncularımızın olduğunu fakat ciddi bir senaryo sıkıntısı çekildiğini, izleyicilerin ise kendilerine değer verilmesini istediği için büyük prodüksiyonlu filmlere ilgi duyduğunu ifadelerine ekledi.

Başarılı aktör; kendilerinden sonraki kuşağın, birçok ismi tanımadığını ve tüm derdinin, bu isimlerin yazılı olarak tarihe geçmesini sağlamak olduğunu ve bu nedenle de yazarlık yaptığını dile getirdi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler